Stäng

Det ska kännas tryggt att anlita oss.

Kund?

Kandidat?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: +46 (0)8-556 460 99

Email: konsulter@interimsearch.com

Intresserad av uppdrag?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller skicka oss en spontanansökan/uppdatera din tillgänglighet.

Ring oss på telefon: +46 (0)8-556 460 00

Prenumerera på nyhetsbrevet

Spontanansökan

För löpande nyheter, följ oss på LinkedIn

”Nu vill vi driva förändringen i vår bransch”

”Nu vill vi driva förändringen i vår bransch”

Årskrönika | 2018-12-19

Vi lämnar ett händelserikt 2018 bakom oss. Interim Search har fortsatt tillväxtresan och marknaden i stort befinner sig i en föränderlig fas. VD Stefan Granqvist minns tillbaka på året som gått och delar med sig av förhoppningar om framtiden.

När vi ser tillbaka på året 2018 ser vi att marknaden för interimskonsulter fortsatt att växa, och att kundernas köpbeteende till viss del mognat. Interim är i större utsträckning ”plan A” –ett bra sätt för chefer och företag att snabbt tillsätta viktiga positioner och ett verktyg för att genomdriva förändring. Vi märker också att det blivit vanligare att anlita interimsbolag för att konkurrensutsätta kandidater i företagens egna nätverk. En utveckling som vi välkomnar, dels för att det gynnar vår affär men också för att det lämnar mindre utrymme till nepotism. Dessutom är konkurrens i alla dess former positivt, det tvingar samtliga aktörer att vara på tårna och uppmuntrar till innovation och seriositet. Mycket bra för alla branscher, även vår.

Vi på Interim Search lämnar ett händelserikt och expansivt år bakom oss, något som vi uppmärksammats för med två prestigefulla utmärkelser: Veckans Affärers Superföretag och Dagens Industris Gasellföretag. Det känns onekligen roligt att få ett kvitto på ansträngningen. Utifrån vår prognos kommer vi att växa från 78 msek i omsättning (2017) till 132 msek (2018), en utveckling som vi är väldigt stolta över och som vi arbetat hårt för. Dessutom innebär det troligtvis att vi seglar upp som Sveriges största aktör inom interim management, både i intern organisation och i omsättning vilket blir ett mått på antalet interimskonsulter vi har på uppdrag hos våra kunder. I ärlighetens namn har jag blandade känslor för om så blir fallet. Vi tycker om att vara nummer två, den hungriga och snabbfotade uppstickaren som jagar branschkollegorna som har åtta, tio års försprång. Å andra sidan finns det fler mål att springa vidare mot. Vad skulle krävas för att omsätta en miljard? Nu är just det inte ett uttalat mål, men värt en tanke.

Tidigare har vi hållit oss till ödmjuka mål och egentligen aldrig svävat ut i någon stor visionär framtid (kanske därför som vi konsekvent underskattat vår kapacitet att växa i de målen vi satt upp). Utan att tappa greppet och verklighetsförankringen så går företaget in i en fas där vi med självförtroende vill driva förändringen i vår bransch –sätta en ny standard om ni så vill. År 2019 ska det inte längre vara okej att anlita interimskonsulter utan att ha gjort en uttömmande bakgrundskontroll på personerna som tillfälligt håller i rodret. Kunderna kan förvänta sig att de kandidater som presenteras har genomgått en diger gallringsprocess, att leverantörer av interimstjänster lämnar garantier på sitt arbete och att ansvarsförsäkringar och liknande är anpassade för våra tjänster och bidrar till trygghet. Likadant på kandidatsidan. Vi vill att alla interimskonsulter, inte bara de som är uthyrda av oss, kan förvänta sig välkontrollerade rekryteringsprocesser, ett aktivt stöd av sin kontaktperson och bra rutiner under uppdragens gång (exempelvis punktlighet i utbetalning av ersättning, en självklarhet kan tyckas) och bra dialog mellan uppdragen. Jag vill inte sitta på någon hög häst här –det finns flera aktörer som föregår med gott exempel. De andra, som inte vill eller kan hålla en hög standard, hoppas vi lämnar branschen när kunderna ställer krav de inte kan nå upp till. Det är vår ambition på Interim Search att starkt bidra till att tvinga fram den nya standarden där alla kunder vet vad de kan förvänta sig.

Nästa år då? Jag tror vi kan förvänta oss ett ganska turbulent år med börssvängningar, varsel och fortsatt politisk osäkerhet. Den bekanta svarta svanen, som vi inte sett till på över tio år, skulle kunna dyka upp igen men då till min förvåning. Alla makroekonomiska tecken visar på fortsatt stark tillväxt och merparten av alla företag har riktigt stark kassa efter förra krisen. Kommer en lågkonjunktur i någon form i närtid tror jag mer på en betydligt mindre justering än den vi såg 2008 och att den mest hänger ihop med masspsykologin att vi ”borde” vara i lågkonjunktur nu, snarare än att något helt oförutsägbart händer. Men jag vet lika lite om framtiden som du. Just därför tycker jag att man ska förhålla sig till framtiden med en portion försiktighet i sina beslut och jobba på i samma fulla tempo som vanligt. För om vi nu ska sia om framtiden och vara lite visionära –gör det så mycket om vi inte har samma tillväxt i några år? Självklart är det roligare i goda tider, men vad vore sommaren utan vinter? Framtiden får utvisa, och eftersom ingen kan förutspå den så tycker jag vi tar till oss världens främsta entreprenör Richard Bransons ord på temat företagande och risk; ”ta risk, men begränsa nedsidan”, så låt oss 2019 fortsätta ta förnuftiga företagsbeslut, lära oss av motgångar och fira framgångar!

Med tillförsikt,

Stefan Granqvist

 

Läs mer om oss.

Fler nyheter

Välkommen till teamet Christian Richtnér!

Tillväxten fortsätter och vi på Interim Search är stolta över att presentera vår senaste kolleg...

Välkommen Roger Grönborg!

Interim Search har nöjet att meddela att vi får ytterligare förstärkning av en ny Rekryteringsk...

Stefan Granqvist, Interim Search

7 tips inför höstens konsultköp

Många planerar nu för att hyra in specialister och andra konsulter inför hösten. Men vad ska ma...

Pernilla Medson

Årets Förändringsledare för medelstora bolag, möjliggjorde rekordstora leveranser till vården – mitt under brinnande kris

Årets Förändringsledare uppmärksammar ledare, som lett sin personal och sin verksamhet på ett i...

Årets Förändringsledare 2020 Karolinska

Personal på Karolinska Universitetssjukhuset får vår utmärkelse för sitt innovativa och snabba sätt att lösa krisen kring skyddsutrustning

Med hjälp av utmärkelsen Årets Förändringsledare uppmärksammar vi ledare, som trots en förändri...

Årets Företagsledare Ericsson

Ericssons vd, Börje Ekholm, får vår utmärkelse för sitt unika sätt att leda till framgång – trots pandemins stora utmaningar

Med hjälp av utmärkelsen Årets Förändringsledare uppmärksammar vi företagsledare, som trots en ...

Verksamhetsberättelse 2020

Interim Search AB har bevisat sin bärighet och stabilitet även under verksamhetsåret 2020. En s...

Financial Times placering ISAB

Financial Times uppmärksammar Interim Searchs snabba tillväxt

Idag publicerar Financial Times sin lista över de 1 000 företag i Europa som växer snabbast jus...

”Interimskonsulter vet vikten av att leverera”

Rolf Berg är interim HR-direktör som anlitats av en rad eminenta uppdragsgivare på både den sve...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com