Uppdrag: förvaltning

Uppdrag: förvaltning

kandidatcase | 2023-11-01

Många interimskonsulter börjar arbeta uppdragsbaserat för att komma åt nerven – de stora förändringsuppdragen och transformationsprojekten. För Hans Brännerud behöver inte uppdragen nödvändigtvis innefatta en omfattande förändringsagenda. I det senaste uppdraget han var ute på, via Interim Search, stod förvaltning och korrekt överlämning i stället på kundens önskelista.

Hans Brännerud är född 1962. När han började som interimskonsult blev han positivt överraskad över hur kommersiellt gångbar hans senioritet och långa erfarenhet var. ”Ålder spelar ingen roll på interimsmarknaden, det är snarare en fördel med seniora kandidater. Det är aldrig någon som frågat mig om ålder, däremot uppskattar de att jag har en bredd som VD. Jag har upplevt konjunktursvängningar och sett hur organisationer fungerar i både med- och motgång.”

Debutuppdraget kom via förfrågan från Interim Search. Det var ett tillverkningsbolag som behövde en interim VD i väntan på en permanent ersättare. Den avgående VD:n var rutinerad inom organisation och man ville, med hjälp av Hans, bibehålla stabilitet och trygghet i resten av organisationen. ”Det var en välmående organisation, men som hade genomgått stora förändringar. Jag fick fria händer från början och identifierade små effektiviseringar med hjälp av digitalisering. Det var inte frågan om ett transformationsprojekt utan snarare ta vara på lösa trådar som länge orsakat problem. Dessa såg jag till att lösa, men som interimskonsult vill man inte att organisationen blir beroende av en eftersom man inte blir kvar. Därför var jag inte överdrivet operativ, det var upp till organisationen att genomföra förändringarna jag identifierade.”

Många interimskonsulter söker de stora förändringsuppdragen, vad tycker du om med förvaltande uppdrag?
Det är väldigt intressant att jobba med förvaltning och stimulerande att erbjuda stabilitet, fokusera på bra resultat och kratta manegen för den nya VD:n. Min styrka som interim VD i ett förvaltningsuppdrag ligger i att följa instruktion och styrelsens strategi.

Vad har du för råd till beställare som behöver en interim VD?
Min uppfattning är att beställare kan bli djärvare i att inte titta så mycket på kandidaternas branscherfarenhet. Specialistkompetens behöver inte vara högst upp så att VD:n får hantera expertfrågor utan VD ska jobba med strategi och taktik. Anlitar man en interim VD som sett många organisationer kan de bidra med nyttig korsbefruktning och ta med sig lärdomar från andra branscher. En erfaren interim VD behöver ha hygienkunskaper om väldigt mycket, kunna greppa väsentliga saker fort och inte vara för detaljstyrd.

 

Fler nyheter

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Head of Innovation

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Projektchef

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Interim Search förstärker ytterligare, välkommen David Sjöborg

Den senaste rekryteringen på Interim Search heter David Sjöborg. Han går in i rollen som Direct...

Interim Search rekryterar rutinerad interimskonsult

Sven Öquist går in i rollen som Director på Interim Search. Det är inte första gången Sven och ...

Wictor Bonde and Stefan Granqvist are titled Founders of the Year

Wictor Bonde and Stefan Granqvist, founders of Interim Search, received the Growth Rings in Gol...

2381 nya interimskonsulter

Vi har tidigare skrivit om hur hösten är en period då många uppdragsgivare anlitar interimskons...

”Interimskonsulter är höstens energiinjektion”

Hösten innebär ofta förändringar i våra organisationer – vare sig det handlar om frön til...

Beteendekonsulten har skapat trygga team

I april förra året intervjuade vi beteendekonsulten Madeleine Geholm. Hon var uthyrd via Interi...

Porträtt: Jessica Frösell

Jessica Frösell är Manager på Interim Search. Hon är också en flitig golfspelare (efter 20 års ...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com