background image

FAQ för kandidater

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får av våra kandidater. Hittar du inte svar på det du söker är du alltid välkommen att höra av dig till någon av våra medarbetare.

Vad erbjuder ni för anställningsförhållanden om ni hyr ut mig till en uppdragsgivare?

Vi arbetar både med underkonsulter och konsulter som anställs av oss under uppdragstiden. Som underkonsult fyller du i en timrapport och fakturerar oss månatligen. Om du inte har eget AB och kan gå som underkonsult anställs du av Interim Search under uppdragstiden och vi betalar ut din månadslön.


Vilka interimskonsulter är ni intresserade av att ha i er kandidatbas?

Vi är intresserade av alla interimskonsulter på chefs- eller specialistnivå. Det innebär ett spann som sträcker sig från redovisningsspecialister till en senior CFO eller finanschef. De flesta av våra tillsättningar är ekonomiroller, därefter kommer roller inom HR, IT, marknad och försäljning och juridik. Vi tillsätter också många roller inom general management som innefattar allt från teamchefer och kundservicechefer till seniora VD-positioner.


Hur långa brukar era uppdrag vara?

Under 2018 hade vi en snittlängd på åtta månader. De allra vanligaste behoven brukar initialt vara under sex månader. Annars kan ett interimsuppdrag pågå från ett par månader upp till två år.


Hur länge kan jag förvänta mig att en rekryteringsprocess hos er tar?

Vi har en 48-timmarsgaranti gentemot kund. Detta innebär att vi garanterar att presentera kandidater för kundföretaget på så kort som 48 timmar. Den vanligaste rekryteringsprocessen brukar vara fem dagar och innefattar en första kontakt via telefon eller mail, en intervju med oss, vidare intervju med kundföretaget, bakgrundskontroll och avtalsskrivning. Vi vet att duktiga interimskonsulter ofta är efterfrågade och har varierande tillgänglighet. För att hålla alla parter nöjda är vår ambition därför att alla rekryteringsprocesser ska vara så snabba och smidiga som möjligt.


Har ni något särskilt branschfokus vad gäller interimsuppdrag, vilken erfarenhet ska jag ha för att vara intressant?

Nej, våra kunder finns i alla branscher och innefattar även både privata och offentliga aktörer. Så länge du arbetar som interimskonsult och har en befattning som motsvarar specialist eller chef är din profil intressant för oss.


Jag vill träffa er för ett förutsättningslöst möte, hur går jag tillväga?

Vi vill vara en tillgänglig organisation och har som ambition att träffa de flesta interimskonsulter som kommer in i vårt nätverk. Våra rekryteringskonsulter och researchers har därför kontinuerliga intervjuer med nya och erfarna interimskonsulter. Om du är intresserad av ett förutsättningslöst möte, kontakta någon av våra medarbetare.


Kan jag få uppdrag trots att jag har uppsägningstid?

Oftast inte, våra processer brukar vanligen vara tre till fem dagar vilket blir omöjligt för någon som sitter med lång uppsägningstid.


Behöver jag vara en van interimskonsult för att vara aktuell för era roller?

Nej. Många gånger premieras vana interimskonsulter i rekryteringsprocesser men det är sällan ett krav från varken oss eller kundföretaget. Alla måste börja någonstans och flera av våra tillsatta interimskonsulter har fått sitt första uppdrag genom oss.


Måste jag ha eget bolag för att bli uthyrd av er?

Nej, vi arbetar både med underkonsulter och konsulter som vi anställer under uppdragstiden. Har du inte eget AB anställer vi under uppdragstiden och betalar ut månadslön. Vi har ett systerbolag för dig som är egenanställd men inte vill driva bolag. Besök www.andcompany.se.


Hur uppdaterar jag min ansökan hos er med nytt cv och tillgänglighet?

Vi uppskattar att ni håller kontakt med oss. Vår 48-timmarsgaranti mot kund är mycket beroende på att kandidater är duktiga på att uppdatera oss med sin tillgänglighet så vi vet vilka som är aktuella för brådskande uppdrag och inte. För att uppdatera din profil med nya dokument som cv och personligt brev skickar du in en spontanansökan. Om du bara vill flagga för att du är tillgänglig för nya uppdrag och redan finns i vår databas kan du använda fliken Uppdatera din tillgänglighet.


Hur syns jag i en kandidatbas bestående av över 15.000 interimskonsulter?

Vi har en välstruktuerad kandidatbas och i skarpa sökningar använder vi tillgänglighetsdatum för att sortera bland kandidater. För att synas i sökningar med brådskande behov är det därför bra om du ser till att uppdatera oss med din tillgänglighet kontinuerligt, antingen via mail till oss eller en spontanansökan.


Jag är intresserad av att ta steget och bli interimskonsult, hur ska jag gå tillväga?

Att bli interimskonsult har blivit ett allt vanligare karriärsteg och konsultmarknaden för kandidater växer kraftigt. Är du en av dem som vill gå från anställning till konsultroll är du alltid välkommen att höra av dig till oss för en samtal eller ett förutsättningslöst möte. Kontakten med oss är konfidentiell.


Jag bor inte i någon av Sveriges största städer, har ni uppdrag till mig?

Ja, våra befintliga kunder och målföretag finns över hela Sverige. Därför har vi en enorm bredd i vårt nätverk som innefattar interimskonsulter från Sveriges sydligaste delar till nordligaste Norrland.

Tillbaka till Interim Management.