”Jag jobbar med min passion – försäljning och relationer”

”Jag jobbar med min passion – försäljning och relationer”

intervju | 2022-11-21

Sara Sollerman har arbetat på Interim Search sedan 2019 och driver sedan 2022 Göteborgskontoret. I sin roll som Director möter hon kunder i akuta situationer, med brådskande behov av en interimskonsult. Nu söker hon nästa Göteborgskollega som vill representera Sveriges främsta interimsleverantör och hjälpa kunder med akuta kompetensbehov. Läs vad Sara tycker är det bästa med sitt jobb och ansök till vår öppna tjänst om du är rätt person att ansluta till teamet i Göteborg.

Jag vill också jobba som Rekryteringskonsult på Interim Search!

Varför valde du Interim Search?
Det var vår 48-timmarsgaranti mot kund som först fångade mitt intresse. Jag kom från permanentrekrytering där vi hade åtta veckor till kortlista och det passade inte riktigt mitt inre tempo. Jag var egentligen inte intresserad av att arbeta med rekrytering mer, men snabbheten i rollen lockade och att få möjligheten att fortsätta jobba med min passion – försäljning och relationer.

Vad är mest unikt med ditt jobb?
Det akuta behovet och angelägenheten. Att kundföretaget faktiskt riskerar att tappa viktigt momentum om inte deras kompetensbehov blir löst. Det blir ett väldigt ärofyllt uppdrag för mig att få hjälpa dessa kunder i pressat läge. Jag hjälper i förlängningen deras framfart, vilket är en tillfredsställande känsla. Att vi alltid lyckas med aspekten snabbhet är också något unikt, det inger förtroende och imponerar alltid på kunden. Det är mäktigt när man lyckas överträffa förväntningarna på vilken svåråtkomlig och affärskritisk kompetens man kan få på kort tid. 

Hur ser tillsättningsprocessen oftast ut?
Jag har en dialog med min kund som oftast är VD, CFO eller Styrelseordförande som sitter med ett behov av en tillfällig chef eller specialist. I mötet får jag en förståelse för rollen, bolaget, situationen och vad man behöver för kompetens framåt. Samtalet mynnar ut i en knivskarp kravspecifikation, då börjar samarbetet med min researcher där målet är att kartlägga alla lämpliga kandidater som vi vill prata med. Vi intervjuar en handfull av de bäst matchande och intresserade kandidaterna så att vi i slutet av processen, när vi involverar kunden, kan garantera att vi presenterar de bästa kandidaterna som finns tillgängliga på marknaden. Hela den processen tar vanligtvis 3-5 dagar tack vare vårt upparbetade system.

Vad är du mest stolt över från din tid på Interim Search? 
Det finns många saker. Jag är stolt över möjligheten att placera nyckelfunktioner i ledningsgrupp i både onoterade och noterade bolag i Göteborgsområdet, det kräver vanligtvis en inarbetad relation. Ur ett större perspektiv tror jag att interimsmarknaden i Göteborg har mognat sedan vårt nedslag. Det var inte lika utbrett när vi började. Det är jag otroligt stolt över, att vara en del av den positiva förändringen mot en mer flexibel arbetsmarknad där företag kan få kompetensen de behöver i rätt tid.

 

Drivs du också av hjälpa till i skarpt läge? Ansök till att bli Saras nästa kollega och bidra till interimsmarknadens framfart i Göteborg och Sverige.

Fler nyheter

Interim Management – ett budgetalternativ?

Stein är VD för ett mindre nischat logistikbolag som heter TWS Logistics. Han har det senaste å...

Tre VD:ar med en interimsleverantör på snabbuppringning

En modern, framåtlutad VD vet att organisationer i förändring mår bra av stabilitet, erfarenhet...

Tommys första interimsuppdrag har varat tre år

Efter ett långt yrkesliv var Tommy Rosvall redo för nya utmaningar som interimskonsult i rollen...

Ute på uppdrag: Anders Kantola

Hej, Anders Kantola som gick in som interim Affärsområdes- och Försäljningschef på HiQ Internat...

Kompetensbehov fyllt på fyra dagar

Ledningsgruppen, med företagets Kommunikationschef i spetsen, mailade Maja om sitt tillfälligt ...

Har interimskonsulter snabbare till beslut?

En stor fördel med att vara interimskonsult är att man, i mindre utsträckning, påverkas av inte...

Interim Search rekryterar Mats Reidler

Interim Searchs senaste rekrytering heter Mats Reidler. Han kommer senast från Rejlers där han ...

Nå hållbarhetsmål med interimskonsult

Det finns nice to have och need to have. Kompetens inom hållbarhetsfrågor och hur man säkerstäl...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim biträdande Jurist

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. I ok...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.