”Det lockar att få hjälpa till i skarpt läge”

”Det lockar att få hjälpa till i skarpt läge”

pressrelease | 2022-10-25

Frida Skjutare är det senaste tillskottet på Interim Search. Hon anslöt till regionkontoret i Gävle under oktober, men kommer att arbeta med tillsättningar över hela Sverige i rollen som Manager/Rekryteringskonsult. Frida har arbetat med rekrytering större delen av karriären, men har också varit HR-chef med betydande insikter kring att driva förändringsresor ur ett ledningsperspektiv. Nu senast har hon själv varit uthyrd som interim HR-konsult via Interim Search. Vi har växlat några ord med Frida om första tiden på jobbet.

Så kul att ha med dig på vår resa, Frida! Varför kom du till Interim Search?
Det känns så otroligt roligt! Tack vare att jag tidigare arbetat med Michael Schilling och Christian Richtnér har jag följt tillväxtresan på nära håll och, över tid, sett framgångsfaktorerna som är väl förankrade i bolaget. Det som lockade, förutom att jobba med tidigare kollegor, var en stark vilja att få hjälpa till i skarpt läge, vara på tå och samarbeta med framåtlutade medarbetare. Jag tror enormt mycket på vår produkt och är imponerad över maskineriet i organisationen, som ger mig de bästa förutsättningarna att hjälpa kunder med akuta behov.

Du kommer huvudsakligen att utgå ifrån Gävle, men placerar interimskonsulter över hela Sverige. Hur har du följt etableringen i Gävle på förhand?
Genom positiva historier från Michael och Christian och allt intressant som Interim Search sänder ut. Kan varmt rekommendera nyhetsbrevet som kommer varje månad! (prenumerera här)

Hur har din resa sett ut fram till nu? Vad gjorde du innan?
Min profil är en hybrid av försäljning och HR. Efter studierna som personalvetare blev jag headhuntad till en tjänst som rekryteringskonsult, där jag placerade chefer och specialister till våra kunder. Efter det var jag med och etablerade ett lokalt rekryteringsbolag. Jag har även erfarenhet som HR-chef, där jag byggt upp en HR-funktion från grunden, arbetat nära ledningsgruppen och drivit förändringsarbete. Närmast kommer jag från ett uppdrag som interim HR-konsult via Interim Search.

Du har verkligen förmånen att fått se organisationen från flera vinklar, hur var din kandidatupplevelse som interimskonsult via Interim Search?
Hade det inte varit för detta erbjudande hade jag blivit kvar som interimskonsult. Det är så otroligt spännande och lärorikt att möta olika företag med behov och arbeta utifrån en tydlig uppgift. Det ska bli så givande att få träffa alla dessa olika konsulter vi tillsätter. Kontakten med Interim Search och uppdragsgivaren var enkel, trygg och framåtlutad rakt igenom.

Vad ser du mest fram emot nu när du istället ska arbeta med interimsrekrytering?
Att vara den som ansvarar för att lösa kundens affärskritiska behov. Det passar mig som person, jag motiveras av att arbeta proaktivt och vara på tå för att kunna leverera i skarpt läge.

Hur har din första tid på företaget sett ut?
Jag har fått ett varmt välkomnande av alla. Känslan är inte att jag är ny på jobbet utan genast del av gemenskapen, vilket säger mycket om företagskulturen man lyckats bygga. När det kommer till system och processer har bilden av Interim Search som ett professionellt och modernt bolag förstärkts. Vi medarbetare har goda förutsättningar att lyckas tack vare beprövade rutiner och en skräddarsydd onboarding.

Varför anser du att man som företagsledare bör ha en dedikerad interimsleverantör i sin verktygslåda?
Alla företagsledare idag har nytta av en dedikerad interimsleverantör. Inte bara för att lösa väldigt akuta fall. Det tar även tid att tillsätta en permanent rekrytering, vilket leder till en affärskritisk lucka när det handlar om en nyckelroll. Nu när vi befinner oss i kandidatens marknad kan ledtiden dessutom förlängas ytterligare. I dessa affärskritiska situationer, när företag behöver få in någon på väldigt kort tid, är vårt system med över 10.000 interimskonsulter svårslaget.

 

Frida Skjutare nås på frida.skjutare@interimsearch.com eller 076-131 75 43. Ring henne för en konfidentiell diskussion om interim management.

Fler nyheter

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Head of Innovation

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Projektchef

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Uppdrag: förvaltning

Många interimskonsulter börjar arbeta uppdragsbaserat för att komma åt nerven – de stora föränd...

Interim Search förstärker ytterligare, välkommen David Sjöborg

Den senaste rekryteringen på Interim Search heter David Sjöborg. Han går in i rollen som Direct...

Interim Search rekryterar rutinerad interimskonsult

Sven Öquist går in i rollen som Director på Interim Search. Det är inte första gången Sven och ...

Wictor Bonde and Stefan Granqvist are titled Founders of the Year

Wictor Bonde and Stefan Granqvist, founders of Interim Search, received the Growth Rings in Gol...

2381 nya interimskonsulter

Vi har tidigare skrivit om hur hösten är en period då många uppdragsgivare anlitar interimskons...

”Interimskonsulter är höstens energiinjektion”

Hösten innebär ofta förändringar i våra organisationer – vare sig det handlar om frön til...

Beteendekonsulten har skapat trygga team

I april förra året intervjuade vi beteendekonsulten Madeleine Geholm. Hon var uthyrd via Interi...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com