2381 nya interimskonsulter

2381 nya interimskonsulter

marknadskoll | 2023-09-06

Vi har tidigare skrivit om hur hösten är en period då många uppdragsgivare anlitar interimskonsulter för omfattande förändringsprojekt. Det är även en tid då kandidatmarknaden växer. Under sommaren har 2381 nya och etablerade interimskonsulter registrerat sig hos oss – antingen via en ny spontanansökan, en ansökan till en utannonserad tjänst eller för att uppdatera sin tillgänglighet som befintlig konsult. Vi fick en pratstund med fyra av dessa, som berättar vad de kan bidra med som tillfällig chef i en ny organisation.

Marianne, interim produktchef

Beskriv din interimskarriär.
Jag är nybliven interimskonsult som kan bidra med över 20 år i mjukvarubranschen och en rad olika ledarpositioner inom både produktledning och konsult-/supportverksamhet. Att arbeta på interimsbasis passar mig bra. Jag har ett starkt driv och en förmåga att identifiera och navigera team genom förändringar.

Vad vore ett idealt uppdrag för dig?
Ett idealt uppdrag för mig involverar att aktivt bidra till en organisation, avdelning eller team som strävar efter ökad effektivitet, samarbetsförmåga och enad styrka för att nå gemensamma mål. Jag trivs särskilt i situationer där förändring är påkallad, oavsett om det handlar om att etablera nya strukturer eller införa effektiva processer inom produktledning eller konsult-/supportverksamhet.

Vad kan du bidra med som tillfällig chef i en ny organisation?
Jag kan bidra med de erfarenheter jag har fått från mina olika ledarroller. Bland annat har jag utvecklat förmågan att snabbt sätta mig in i en organisations behov, och har visat goda resultat på att skapa sammansvetsade team som går mot gemensamma mål. Jag har även med mig förmågan att implementera effektiva processer för att säkerställa långsiktig framgång för organisationen.


Niclas, interim försäljningschef och VD

Beskriv din interimskarriär.
Efter att ha arbetat med affärsutveckling i flera stora livsmedels- och industribolag startade jag mitt konsultbolag under 2020. Sedan dess har jag både utfört uppdrag i projektform och gått in som interim VD i ett nystartat företag.

Vad är ett idealt uppdrag för dig?
De roligaste uppdragen innehåller både strategiskt och operativt arbete. Det är spännande att utmana befintliga strukturer och arbetssätt för att bryta ny, kommersiell mark.

Vad kan du bidra med som tillfällig chef i en ny organisation?
Min bakgrund är inom affärsutveckling, försäljning och marknadsföring där jag ansvarat för strategiutveckling, kommersialisering och lanseringar både i Sverige och internationellt. Jag brinner för att utveckla verksamheter, produkter och människor. Min analytiska förmåga och strukturerade arbetssätt skapar tillit och driv för uppdrag inom uppbyggnad, turnaround eller tillväxt.


Erica, interim CFO

Beskriv din interimskarriär.
Jag är utbildad civilekonom och har en bakgrund som auktoriserad revisor, men har under senare år huvudsakligen arbetat som CFO i medelstora företag och start-ups. Jag har erfarenhet från börsnoterade företag och förvärv. Merparten av mina uppdragsgivare har varit företag som genomgår en större förändring eller som har haft behov av att effektivisera och förbättra rutiner och processer. Jag har exempelvis byggt upp ekonomifunktioner, projektlett systembyten och vidareutvecklat budgeterings- och uppföljningsprocesser.

Vad är ett idealt uppdrag för dig?
Ett idealt uppdrag för mig är hos ett företag som står inför eller är under förändring, alternativt ett snabbväxande bolag där jag kan bidra med nya perspektiv och mina erfarenheter från strategiarbete, att effektivisera processer och systemstöd. I ett idealt uppdrag arbetar jag tätt ihop med VD och ledningsgrupp och är den trygga ledaren för ekonomiteamet under förändringsresans gång.

Vad kan du bidra med som tillfällig chef i en ny organisation?
Som interimschef kommer jag in med ett stort engagemang och en vilja att verkligen göra skillnad för kunden under mitt uppdrag. Jag gillar att arbeta affärsnära och brukar snabbt bli ett uppskattat bollplank för VD och ledningsgrupp i olika strategiska frågor och i budget- och analysfrågor. Utöver det strategiska arbetet så har jag också en bred erfarenhet av att jobba operativt ”hands-on” både inom controlling och redovisning och kan stötta där det behövs. Jag kan också bidra med att bygga starka och trygga team även under större förändringsresor.

 

Cecilia, interim HR-chef 

Beskriv din interimskarriär.
Efter många år som anställd inom industrin och akademin, varav närmare tjugo år som chef, valde jag att släppa tryggheten som en fast anställning ger och i stället känna på friheten som interimskonsult. Jag tar nu uppdrag som interim HR-chef utöver att jag jobbar med ledar- och organisationsutveckling. Som interim HR-chef har jag stortrivts inom de internationella koncerner som jag verkat i.

Vad är ett idealt uppdrag för dig?
Bransch spelar inte så stor roll, så länge det är en HR-roll jag går in i. Uppdragen kan vara kortare eller längre – mitt kortaste har varit på två månader, vilket fungerade utmärkt.

Vad kan du bidra med som tillfällig chef i en ny organisation?
Jag brukar kunna bygga förtroendefulla relationer ganska snabbt, både med chefer och medarbetare. Jag upplever också att jag har förmåga att på kort tid bilda mig en bra uppfattning om vad organisationen behöver av den roll jag klivit in i och att jag får mycket gjort, inklusive hantering och avslut av saker som sedan tidigare blivit liggande i organisationen. Att veta att uppdraget är begränsat i tid ger mig ett extra fokus och en tydlig deadline.


Är du ny interimskonsult och vill vara sökbar för våra interimsuppdrag? Gör en spontanansökan. Är du kund och behöver anlita en interimskonsult, ring vårt journummer 08-556 460 99

Fler nyheter

Kompetensbehov fyllt på fyra dagar

Ledningsgruppen, med företagets Kommunikationschef i spetsen, mailade Maja om sitt tillfälligt ...

Har interimskonsulter snabbare till beslut?

En stor fördel med att vara interimskonsult är att man, i mindre utsträckning, påverkas av inte...

Interim Search rekryterar Mats Reidler

Interim Searchs senaste rekrytering heter Mats Reidler. Han kommer senast från Rejlers där han ...

Nå hållbarhetsmål med interimskonsult

Det finns nice to have och need to have. Kompetens inom hållbarhetsfrågor och hur man säkerstäl...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim biträdande Jurist

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. I ok...

Lyckas med långa förändringsuppdrag

Många konsulter väljer interimskarriären för att de vill jobba med förändringsledning som primä...

Interim Brottsbekämpare

”Branschen skriker efter brottsbekämpare” skrev Dagens Industri i förra veckan. Brottsbekämparn...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Underhållschef

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Head of Innovation

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.