lnterim Search lanserar internationellt affärsområde

lnterim Search lanserar internationellt affärsområde

expansion | 2022-02-23

Interim Search satsar internationellt – med AnnaCarin Stolpe i spetsen. Hon utses till Head of International Desk, ett nytt affärsområde som erbjuder svenska bolag interimskonsulter utomlands.

AnnaCarin Stolpe har en gedigen bakgrund inom Interim Search. Hon rekryterades till bolaget som Director & Rekryteringskonsult 2016 och blev sedermera Partner och Regionchef för verksamheten i Göteborg. Innan resan på Interim Search arbetade AnnaCarin inom finansbranschen i en rad kommersiella ledarroller. Hon har stor vana att verka globalt, bland annat inom GE Capital och Heller Global Vendor Financial Services där hon arbetade mot Asien och USA samt ingick i europeisk ledningsgrupp.


Stort grattis till nya rollen, AnnaCarin! Hur uppkom idén att etablera Interim Search utomlands?

Det är drivet av en ökad efterfrågan. Vi har gjort flera utlandstillsättningar till våra svenska kunder, bland annat i Tyskland, Spanien och USA. Många av de kunder vi samarbetar med idag har utlandsverksamheter och vill kunna använda vår service för dessa – precis som de gör för deras svenska bolag.

För oss skiljer sig egentligen inte metodiken alls, vi har redan många internationella och mobila konsulter i vårt direkta nätverk och rätt verktyg och muskler för att, till specifika utlandsuppdrag, hitta fler. När jag har tillsatt interimskonsulter utomlands så har vi kunnat presentera ett urval av tillgängliga kandidater som har rätt språkkvalifikationer och kan arbeta på den önskade orten. Flera gånger har vi tillsatt konsulter som bor i en geografi, men arbetar inom en helt annan. Att uppdragen råkar vara i utlandet spelar ofta mindre roll för konsulterna, det är utmaningen och rollens innehåll som lockar. Däremot är det otroligt mycket svårare för kunderna att hitta rätt urval och kompetens till sina utländska verksamheter, det landar oftast i att man bara flyttar på någon intern eller får ett tips om någon som kan passa – utan att konkurrensutsätta kandidaten. Då är risken för felrekrytering oerhört mycket högre. 


Kan du beskriva en typisk kund som du kan hjälpa i din nya roll? 

Traditionellt sett är det börsbolag som har huvudkontor Sverige, men med viss verksamhet utomlands. Man kan tänka sig att det mest kommer vara stora etablerade bolag, men mindre start ups som etablerar sig utomlands tror jag också kommer att ha stor hjälp av oss. Vi kan erbjuda svenska interimskonsulter till svenska bolag utomlands såväl som lokala interimskonsulter. Det kan till exempel handla om att tillsätta en interim Produktionschef till en utländsk fabrik, eller en interim Försäljningschef med stor lokal kännedom för att äntra en ny marknad utomlands.


Hur ser de närmsta planerna för affärsområdet ut?

Just nu är jag och min researcher i dialog med mina befintliga kunder, det är viktigt att de vet att jag fortfarande arbetar med tillsättningar i Sverige, och att vår International Desk fungerar som en utökad service. Det vi vill undersöka med kunderna är vilka parametrar de värdesätter när de behöver tillsätta interimsresurser utomlands. Hur ser deras utländska verksamheter ut mer specifikt? Har man akuta behov i dessa organisationer? Och vilka profiler behövs mer långsiktigt för att ta nästa steg? Jag hoppas att dessa frågeställningar leder till fortsatta spännande samarbetsmöjligheter framöver! 

 

AnnaCarin Stolpe nås på 070-690 44 05 eller annacarin.stolpe@interimsearch.com.

Fler nyheter

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Head of Innovation

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Projektchef

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Uppdrag: förvaltning

Många interimskonsulter börjar arbeta uppdragsbaserat för att komma åt nerven – de stora föränd...

Interim Search förstärker ytterligare, välkommen David Sjöborg

Den senaste rekryteringen på Interim Search heter David Sjöborg. Han går in i rollen som Direct...

Interim Search rekryterar rutinerad interimskonsult

Sven Öquist går in i rollen som Director på Interim Search. Det är inte första gången Sven och ...

Wictor Bonde and Stefan Granqvist are titled Founders of the Year

Wictor Bonde and Stefan Granqvist, founders of Interim Search, received the Growth Rings in Gol...

2381 nya interimskonsulter

Vi har tidigare skrivit om hur hösten är en period då många uppdragsgivare anlitar interimskons...

”Interimskonsulter är höstens energiinjektion”

Hösten innebär ofta förändringar i våra organisationer – vare sig det handlar om frön til...

Beteendekonsulten har skapat trygga team

I april förra året intervjuade vi beteendekonsulten Madeleine Geholm. Hon var uthyrd via Interi...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com