Stäng

Det ska kännas tryggt att anlita oss.

Kund?

Kandidat?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: +46 (0)8-556 460 99

Email: konsulter@interimsearch.com

Intresserad av uppdrag?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller skicka oss en spontanansökan/uppdatera din tillgänglighet.

Ring oss på telefon: +46 (0)8-556 460 00

Prenumerera på nyhetsbrevet

Spontanansökan

För löpande nyheter, följ oss på LinkedIn

Interim Management i Malmö

Interim Management i Malmö

expansion | 2022-11-22

Director Martin Edqvist på Interim Search höll ett föredrag om Interim Management för ett fyrtiotal chefer i Malmöområdet i november. Interimsmarknaden i Malmö och övriga Sverige har vuxit avsevärt de senaste åren, en utveckling som följer den europeiska marknaden i länder som England och Tyskland. En tydlig trend som kommit av interimsmarknadens framväxt är att konsultmarknaden har breddats och i förlängningen även kompetenserbjudandet till kunder. Idag används interim management i större utsträckning utöver de traditionella ekonomirollerna och tjänsterna har blivit ännu mer specialiserade. I skrivande stund ser vi till exempel ett ökat behov av interimskonsulter inom supply chain och strategiskt inköp.

Interim Search är från början en Stockholmsbaserad interimsbyrå som med framgång etablerat sig i Göteborg och Gävle. Malmökontoret, i ledning av Martin Edqvist, öppnade tidigare år men man har sedan innan gjort flera tillsättningar inom geografin. Under 2022 har Interim Search bland annat tillsatt en Förändringsledare inom IT och en CFO till Helsingborg, en Quality Manager, en Quality Assurance Specialist och en Operations Coordinator till Lund samt en CFO, en Nordic Finance Manager, en Project Manager Finance och en Cash Manager till Malmö. Vi passade på att växla några ord med Martin efter hans uppskattade föredrag.

Hej Martin! Vad är de vanligaste frågorna när du presenterar Interim Search för en ny publik?
Det kommer alltid otroligt många frågor efter ett sådant här framträdande, vilket jag såklart välkomnar. Vanliga frågor är till exempel hur marknaden ser ut för interimskonsulter, vilka roller vi vanligtvis tillsätter, hur vi och kunden tar betalt och om vi även arbetar med specialistroller, vilket vi absolut gör.


Vad arbetar du med för interimsroller för tillfället?
Just nu hjälper jag kunder med en Chief Product Officer inom konsumentelektronik, en Supply Chain Manager inom industrisektorn, en Strategisk Inköpare till ett globalt industriföretag, en Executive Assistant till en större svensk koncern med nytillträdd CEO och en Site Controller till ett företag inom pharma. Traditionellt har det ofta efterfrågats roller inom ekonomi som CFO:er, ekonomichefer, controller och redovisningsekonomer men idag ser vi egentligen inga vita fläckar utan tillsätter konsulter till alla positioner i ledningsgrupp och två steg ut. I övrigt ser vi fler tillväxtroller inom hållbarhet, transformation och digitalisering där kunderna ofta inte själv har kompetensen i bolaget och därmed väljer att ta in erfarna interimskonsulter att driva nödvändiga projekt. 


Hur kan en företagsledare hjälpas av att ha en interimsleverantör?
Det finns så många situationer då en interimslösning är det bästa alternativet. Det kan exempelvis vara för att initiera och driva förändring och utveckling eller för att täcka upp för en person som av olika anledningar inte finns tillgänglig. En interimskonsult bidrar med ny kunskap, omfattande erfarenhet från andra organisationer, hög energinivå och arbetsmoral. En insats som inte bara löser ett tillfälligt behov utan även skapar värden som består efter att interimskonsulten lämnat företaget.


Vad kunde du dela för lärdomar till nya interimskonsulter i publiken?
Något som är väldigt viktigt som interimskonsult i den här marknaden är att säkerställa att man har ett uppdaterat och konsultanpassat cv där de tio senaste åren ska ta mest rum. Det är viktigt att tydligt och lättläst lyfta fram sin bakgrund och kompetenser så att vi snabbt kan göra matchningen. Var tydlig med de spetskompetenser du besitter och lyft fram affärs- och systemkunskaper. Skriv de tydligt i cv:t då man ofta söker på nyckelord i CRM-system när vi gör research till specifika uppdrag. Var även synlig på marknaden och säkerställ att ditt cv stämmer överens med din LinkedInprofil. Säkerställ att du finns hos en interimsleverantör med uppdrag som passar din profil och geografi.


Hur ser konsultmarknaden i Skåne ut när det kommer till kompetens?
Jag kan konstatera, efter detta år på Interim Search, att den ser mycket god ut. Här finns många duktiga interimskonsulter i regionen med kompetens och erfarenhet från alla möjliga branscher.

 

Kontakta gärna Martin för en konfidentiell diskussion om interim management. Han nås på martin.edqvist@interimsearch.com eller 070 555 26 32.

Fler nyheter

Har skapat framtidstro på sex månader

Hans Djurfeldt är interim IT-utvecklingschef och har blivit nästintill oumbärlig för sin uppdra...

Ute på uppdrag: Anders Bjurud

Anders Bjurud har varit interimskonsult sedan 2019 och har bland annat verkat som interim VD &a...

HR-chefen: ”Våra interimskonsulter är några av våra bästa investeringar”

Arnt Morten Skei är Head of Global HR & Sustainability i det snabbväxande industribolaget H...

Transformationsledaren Paul: ”Använder interim management för att det är enkelt”

Paul De Freene är Vice President Service Operations och ansvarig Transformationsledare på det m...

”Mår som bäst av att vara kreativ under tidspress”

Interim Search välkomnar en ny kollega till teamet! Maja Johansson gick in som Manager/Rekryter...

Kravlista: omöjlig

Som Rekryteringskonsult och Researcher på Interim Search är det inte sällan man arbetar mot odd...

Interim Search’s International Desk solves competence needs globally

In 2022 Interim Search launched the business area International Desk, led by AnnaCarin Stolpe. ...

Interim Search löser globala kompetensbehov med International Desk

I fjol lanserade Interim Search affärsområdet International Desk, med AnnaCarin Stolpe i spetse...

Supply Chain-konsulter skapar samordning snabbt

Den senaste tiden har interimsmarknaden för Supply Chain-konsulter vuxit avsevärt. Kundföretage...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com