Interim Management i Malmö

Interim Management i Malmö

expansion | 2022-11-22

Director Martin Edqvist på Interim Search höll ett föredrag om Interim Management för ett fyrtiotal chefer i Malmöområdet i november. Interimsmarknaden i Malmö och övriga Sverige har vuxit avsevärt de senaste åren, en utveckling som följer den europeiska marknaden i länder som England och Tyskland. En tydlig trend som kommit av interimsmarknadens framväxt är att konsultmarknaden har breddats och i förlängningen även kompetenserbjudandet till kunder. Idag används interim management i större utsträckning utöver de traditionella ekonomirollerna och tjänsterna har blivit ännu mer specialiserade. I skrivande stund ser vi till exempel ett ökat behov av interimskonsulter inom supply chain och strategiskt inköp.

Interim Search är från början en Stockholmsbaserad interimsbyrå som med framgång etablerat sig i Göteborg och Gävle. Malmökontoret, i ledning av Martin Edqvist, öppnade tidigare år men man har sedan innan gjort flera tillsättningar inom geografin. Under 2022 har Interim Search bland annat tillsatt en Förändringsledare inom IT och en CFO till Helsingborg, en Quality Manager, en Quality Assurance Specialist och en Operations Coordinator till Lund samt en CFO, en Nordic Finance Manager, en Project Manager Finance och en Cash Manager till Malmö. Vi passade på att växla några ord med Martin efter hans uppskattade föredrag.

Hej Martin! Vad är de vanligaste frågorna när du presenterar Interim Search för en ny publik?
Det kommer alltid otroligt många frågor efter ett sådant här framträdande, vilket jag såklart välkomnar. Vanliga frågor är till exempel hur marknaden ser ut för interimskonsulter, vilka roller vi vanligtvis tillsätter, hur vi och kunden tar betalt och om vi även arbetar med specialistroller, vilket vi absolut gör.


Vad arbetar du med för interimsroller för tillfället?
Just nu hjälper jag kunder med en Chief Product Officer inom konsumentelektronik, en Supply Chain Manager inom industrisektorn, en Strategisk Inköpare till ett globalt industriföretag, en Executive Assistant till en större svensk koncern med nytillträdd CEO och en Site Controller till ett företag inom pharma. Traditionellt har det ofta efterfrågats roller inom ekonomi som CFO:er, ekonomichefer, controller och redovisningsekonomer men idag ser vi egentligen inga vita fläckar utan tillsätter konsulter till alla positioner i ledningsgrupp och två steg ut. I övrigt ser vi fler tillväxtroller inom hållbarhet, transformation och digitalisering där kunderna ofta inte själv har kompetensen i bolaget och därmed väljer att ta in erfarna interimskonsulter att driva nödvändiga projekt. 


Hur kan en företagsledare hjälpas av att ha en interimsleverantör?
Det finns så många situationer då en interimslösning är det bästa alternativet. Det kan exempelvis vara för att initiera och driva förändring och utveckling eller för att täcka upp för en person som av olika anledningar inte finns tillgänglig. En interimskonsult bidrar med ny kunskap, omfattande erfarenhet från andra organisationer, hög energinivå och arbetsmoral. En insats som inte bara löser ett tillfälligt behov utan även skapar värden som består efter att interimskonsulten lämnat företaget.


Vad kunde du dela för lärdomar till nya interimskonsulter i publiken?
Något som är väldigt viktigt som interimskonsult i den här marknaden är att säkerställa att man har ett uppdaterat och konsultanpassat cv där de tio senaste åren ska ta mest rum. Det är viktigt att tydligt och lättläst lyfta fram sin bakgrund och kompetenser så att vi snabbt kan göra matchningen. Var tydlig med de spetskompetenser du besitter och lyft fram affärs- och systemkunskaper. Skriv de tydligt i cv:t då man ofta söker på nyckelord i CRM-system när vi gör research till specifika uppdrag. Var även synlig på marknaden och säkerställ att ditt cv stämmer överens med din LinkedInprofil. Säkerställ att du finns hos en interimsleverantör med uppdrag som passar din profil och geografi.


Hur ser konsultmarknaden i Skåne ut när det kommer till kompetens?
Jag kan konstatera, efter detta år på Interim Search, att den ser mycket god ut. Här finns många duktiga interimskonsulter i regionen med kompetens och erfarenhet från alla möjliga branscher.

 

Kontakta gärna Martin för en konfidentiell diskussion om interim management. Han nås på martin.edqvist@interimsearch.com eller 070 555 26 32.

Fler nyheter

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Head of Innovation

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Projektchef

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Uppdrag: förvaltning

Många interimskonsulter börjar arbeta uppdragsbaserat för att komma åt nerven – de stora föränd...

Interim Search förstärker ytterligare, välkommen David Sjöborg

Den senaste rekryteringen på Interim Search heter David Sjöborg. Han går in i rollen som Direct...

Interim Search rekryterar rutinerad interimskonsult

Sven Öquist går in i rollen som Director på Interim Search. Det är inte första gången Sven och ...

Wictor Bonde and Stefan Granqvist are titled Founders of the Year

Wictor Bonde and Stefan Granqvist, founders of Interim Search, received the Growth Rings in Gol...

2381 nya interimskonsulter

Vi har tidigare skrivit om hur hösten är en period då många uppdragsgivare anlitar interimskons...

”Interimskonsulter är höstens energiinjektion”

Hösten innebär ofta förändringar i våra organisationer – vare sig det handlar om frön til...

Beteendekonsulten har skapat trygga team

I april förra året intervjuade vi beteendekonsulten Madeleine Geholm. Hon var uthyrd via Interi...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com