Välkommen Roger Grönborg!

Välkommen Roger Grönborg!

Pressrelease | 2021-08-17

Interim Search har nöjet att meddela att vi får ytterligare förstärkning av en ny Rekryteringskonsult, med 20+ år i branschen är Roger Grönborg ett mycket välkommet tillskott! Vi passade på att ställa honom några frågor på sin första arbetsdag.

Kan du kort berätta om din bakgrund?

Jag är ekonom i botten och var kontorschef och godkänd revisor på PwC under drygt tio år i början av min karriär. En viktig del i min roll var att hitta olika sätt att nå ut till nya intressanta företag och intresset för försäljning växte i takt med att antalet affärer ökade. Mitt stora intresse för försäljning gjorde att jag valde att lämna revisorsyrket och i stället helt fokusera på min passion för försäljning. Nu 20 år senare har jag en lång och gedigen erfarenhet från att tillsätta interima tjänster, främst på ledningsgruppsnivå men även mellanchefer och specialister.

Jag har bl.a. varit försäljningschef på bemanningsbolaget Meritmind där vi under tre år femdubblade omsättningen genom en effektiv och strukturerad kundbearbetning med högt tempo och bra precision Jag har även varit försäljningschef och storkundsansvarig under drygt tio år på Resources Global Professionals (RGP), som är ett internationellt konsultföretag som erbjuder Interim Management samt spetserbjudanden inom bl a Robotics Process Automation (RPA). Under min tid på RGP byggde jag upp flera storkonton och utvecklade relationer med C-level i många medelstora och stora internationella börsnoterade företag.

Varför har du valt att arbeta med oss på Interim Search?

Interim Search har ett väldigt gott renommé och har fått många utmärkelser som visar att de är marknadsledande inom Interim Management. Den lönsamma tillväxten bolaget visat varje år sedan uppstarten 2012 är också ett tydligt kvitto att vi helt enkelt gör något bättre än alla andra företag på marknaden. Eftersom jag själv har erfarenhet från att skapa tillväxt och bygga framgångsrika kundsamarbeten så tog jag kontakt med Interim Search innan sommaren 2021. När jag träffade grundarna Wictor och Stefan och fick höra om deras tankar och idéer och även fick ta del av övriga kollegors extremt positiva bild av företaget så kände jag att det här ”tåget” vill jag vara med på.

Hur kan du bidra till Interim Search och deras kunder?

Interim Search har som sina ledord att vara ”trygga, enkla och framåtlutade” och det stämmer helt in på mig själv då jag ser det som min styrka att kunden alltid vet att jag finns vid deras sida i vått och torrt. Jag är strukturerad och väldigt engagerad och lägger mycket tid på att förstå kundens verksamhet, situation och behov. Jag ser mig mer som en samarbetspartner är en säljare och är hela tiden redo att hjälpa kunden med olika lösningar när deras ordinarie resurser inte räcker till. Det som visat sig vara framgångsrikt har varit att kombinera min strukturerade analysförmåga med min sociala fallenhet för att bygga långsiktiga relationer byggd på lojalitet, engagemang och handlingskraft. Det hoppas jag kunna bidra med även på Interim Search!

Hur ser du på interimsmarknadens framtid?

Eftersom interimsmarknaden i Sverige fortfarande är långt ifrån lika stor som i många andra länder i Europa så känns det som att det finns en häftig tillväxtpotential inom Interim Management de närmaste decennierna. I takt med ny teknik som robotisering, AI etc så kommer det hela tiden ställa nya krav på våra kunder och det är därför extra kul att vara en del av Interim Search, eftersom de hela tiden utmanar sig själva för att fortsätta vara vinnare även på framtidens marknad.

Hur bör man som kundföretag tänka om man vill anlita en interimskonsult?

För vakanser på nyckelroller i linjeorganisationen så får det stora konsekvenser om man inte agerar tillräckligt snabbt. Min erfarenhet är att det är viktigt att etablera ett samarbete med specialister inom Interim Management och att innan man väljer samarbetspartner säkerställa att de har ett stort nätverk med interimskonsulter och kan säkerställa att ni snabbt har en ersättare på plats. Och det är här Interim Search kommer in i bilden!

 

Varmt välkommen Roger! Vi ser fram emot att jobba med dig. Har du några avslutande ord?

Tack! Känns jättekul att vara ombord och jag ser fram emot att jobba med både nya och gamla kunder.

 

Vill du komma i kontakt med Roger? Han når enklast på telefon 070-26 22 388 alternativt roger.gronborg@interimsearch.com

Fler nyheter

Interim Management – ett budgetalternativ?

Stein är VD för ett mindre nischat logistikbolag som heter TWS Logistics. Han har det senaste å...

Tre VD:ar med en interimsleverantör på snabbuppringning

En modern, framåtlutad VD vet att organisationer i förändring mår bra av stabilitet, erfarenhet...

Tommys första interimsuppdrag har varat tre år

Efter ett långt yrkesliv var Tommy Rosvall redo för nya utmaningar som interimskonsult i rollen...

Ute på uppdrag: Anders Kantola

Hej, Anders Kantola som gick in som interim Affärsområdes- och Försäljningschef på HiQ Internat...

Kompetensbehov fyllt på fyra dagar

Ledningsgruppen, med företagets Kommunikationschef i spetsen, mailade Maja om sitt tillfälligt ...

Har interimskonsulter snabbare till beslut?

En stor fördel med att vara interimskonsult är att man, i mindre utsträckning, påverkas av inte...

Interim Search rekryterar Mats Reidler

Interim Searchs senaste rekrytering heter Mats Reidler. Han kommer senast från Rejlers där han ...

Nå hållbarhetsmål med interimskonsult

Det finns nice to have och need to have. Kompetens inom hållbarhetsfrågor och hur man säkerstäl...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim biträdande Jurist

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. I ok...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.