Har du vad som krävs för att sätta en ny standard inom interimsrekrytering?

Har du vad som krävs för att sätta en ny standard inom interimsrekrytering?

intervju | 2022-02-25

Josefin Öhman har arbetat på Interim Search sedan 2018. I rollen som Director möter hon kunder i akuta situationer och i snabbt behov av en kompetent interimschef. Nu söker vi nästa kollega som vill representera Sveriges ledande interimsaktör, i rollen som Director. Läs om varför Josefin trivs så bra på jobbet och sök vår öppna tjänst om det låter som något för dig.

Jag vill också jobba som Director på Interim Search!

 

Varför valde du Interim Search?

Jag kommer från rekryteringsbranschen och fastnade för det kommersiella och nervkittlande denna roll erbjuder. Att få hjälpa mina kunder när de har en tillfällig vakans eller kanske till och med befinner sig i en krissituation, adderar något särskilt utöver en vanlig rekryteringstjänst. Våra interimschefer brukar säga att de väljer att arbeta uppdragsbaserat för att de vill se många olika branscher och bolag på kort tid. Detsamma gäller för mig som rekryteringskonsult, jag får förmånen att arbeta med dubbelt så många olika kunder, bolag, kandidater och situationer som om jag hade arbetat med permanent rekrytering. 


Vad är unikt med att jobba för Interim Search?

Arbetsprocesser och metodik såväl som värderingar och val av medarbetare har varit viktigt sedan start och det märks verkligen. Det finns också en stolthet i att vi är specialiserade på interim management och det ledande företaget inom vår nisch. Vi jobbar varje dag för att sätta en ny standard inom interimsrekrytering och det är häftigt att vara en så betydande del av den utvecklingen i Sverige. 


Hur har du utvecklats sedan du började på Interim Search?

På fyra år har jag hunnit med oerhört många olika samarbeten och tillsättningar. Jag har fått en högre tilltro till min egen förmåga och förvånas ibland själv av vår kapacitet att lösa vissa svåra interimsbehov. Det gör att du växer otroligt mycket för varje process och att arbetet som ligger framför en blir ännu roligare och mer kvalitativt. 


Hur ser en tillsättningsprocess oftast ut?

Vi arbetar alltid metodiskt – jag lägger fram en processplan tillsammans med min kund utefter deras behov och önskemål. Där får jag ofta möjlighet att coacha kunden till vad en optimal process för dem skulle vara. Tillsättningsprocessen tar normalt 10-15 dagar från första möte med kund till att personen är på plats och börjar arbeta, i vissa fall befinner sig kunden i en krissituation vilket gör att vi behöver agera ännu snabbare. Då kan en 48-timmars process bli nödvändig. Trygghet är ett av våra ledord så vi följer planen noga, använder oss av bakgrundskontroller och täta avstämningar under hela processen. 


Vad är det bästa med ditt jobb?

Den tillfredsställelsen jag känner när vi tillsätter rätt interimskonsult där både parterna är lyckliga över sin nya situation – den glädjen är svårslagen. Friheten i mitt arbete inspirerar och motiverar mig och jag trivs med att tillhöra ett starkt bolag men också äga mitt egna varumärke – efter många år i branschen har jag arbetat upp ett stort nätverk och många känner till mitt arbetssätt som rekryteringskonsult idag. 


Finns det utmaningar?

Det kan vara en utmaning för många att förstå hur det är att arbeta med den snabbhet vi gör. Vi har vårt omfattande kandidatnätverk med 10.000 interimskonsulter och får kompetent guidning av våra chefer och medarbetare. Det är det samarbetet vi behöver för att lyckas, utöver det behöver man en stark egen motor och drivkraft. 


Vad är du mest stolt över från din tid på Interim Search?

Utan tvekan alla lyckade samarbeten mellan kunder och konsulter som jag och min researcher Alexia möjliggjort. Annars är jag stolt över min förmåga att driva och leda mig själv till så fina resultat som jag lyckats åstadkomma hittills. Samtidigt utmanar jag fortfarande mig själv så pass mycket att det känns som jag bara börjat! 

 

Har du vad som krävs för att sätta en ny standard inom interimsrekrytering? Ansök till att bli Josefins nästa kollega och del av Sveriges ledande interimsleverantör!

Fler nyheter

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Head of Innovation

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Projektchef

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Uppdrag: förvaltning

Många interimskonsulter börjar arbeta uppdragsbaserat för att komma åt nerven – de stora föränd...

Interim Search förstärker ytterligare, välkommen David Sjöborg

Den senaste rekryteringen på Interim Search heter David Sjöborg. Han går in i rollen som Direct...

Interim Search rekryterar rutinerad interimskonsult

Sven Öquist går in i rollen som Director på Interim Search. Det är inte första gången Sven och ...

Wictor Bonde and Stefan Granqvist are titled Founders of the Year

Wictor Bonde and Stefan Granqvist, founders of Interim Search, received the Growth Rings in Gol...

2381 nya interimskonsulter

Vi har tidigare skrivit om hur hösten är en period då många uppdragsgivare anlitar interimskons...

”Interimskonsulter är höstens energiinjektion”

Hösten innebär ofta förändringar i våra organisationer – vare sig det handlar om frön til...

Beteendekonsulten har skapat trygga team

I april förra året intervjuade vi beteendekonsulten Madeleine Geholm. Hon var uthyrd via Interi...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com