Stäng

Det ska kännas tryggt att anlita oss.

Kund?

Kandidat?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: +46 (0)8-556 460 99

Email: konsulter@interimsearch.com

Intresserad av uppdrag?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller skicka oss en spontanansökan/uppdatera din tillgänglighet.

Ring oss på telefon: +46 (0)8-556 460 00

Prenumerera på nyhetsbrevet

Spontanansökan

För löpande nyheter, följ oss på LinkedIn

Har du vad som krävs för att sätta en ny standard inom interimsrekrytering?

Har du vad som krävs för att sätta en ny standard inom interimsrekrytering?

intervju | 2022-02-25

Josefin Öhman har arbetat på Interim Search sedan 2018. I rollen som Director möter hon kunder i akuta situationer och i snabbt behov av en kompetent interimschef. Nu söker vi nästa kollega som vill representera Sveriges ledande interimsaktör, i rollen som Director. Läs om varför Josefin trivs så bra på jobbet och sök vår öppna tjänst om det låter som något för dig.

Jag vill också jobba som Director på Interim Search!

 

Varför valde du Interim Search?

Jag kommer från rekryteringsbranschen och fastnade för det kommersiella och nervkittlande denna roll erbjuder. Att få hjälpa mina kunder när de har en tillfällig vakans eller kanske till och med befinner sig i en krissituation, adderar något särskilt utöver en vanlig rekryteringstjänst. Våra interimschefer brukar säga att de väljer att arbeta uppdragsbaserat för att de vill se många olika branscher och bolag på kort tid. Detsamma gäller för mig som rekryteringskonsult, jag får förmånen att arbeta med dubbelt så många olika kunder, bolag, kandidater och situationer som om jag hade arbetat med permanent rekrytering. 


Vad är unikt med att jobba för Interim Search?

Arbetsprocesser och metodik såväl som värderingar och val av medarbetare har varit viktigt sedan start och det märks verkligen. Det finns också en stolthet i att vi är specialiserade på interim management och det ledande företaget inom vår nisch. Vi jobbar varje dag för att sätta en ny standard inom interimsrekrytering och det är häftigt att vara en så betydande del av den utvecklingen i Sverige. 


Hur har du utvecklats sedan du började på Interim Search?

På fyra år har jag hunnit med oerhört många olika samarbeten och tillsättningar. Jag har fått en högre tilltro till min egen förmåga och förvånas ibland själv av vår kapacitet att lösa vissa svåra interimsbehov. Det gör att du växer otroligt mycket för varje process och att arbetet som ligger framför en blir ännu roligare och mer kvalitativt. 


Hur ser en tillsättningsprocess oftast ut?

Vi arbetar alltid metodiskt – jag lägger fram en processplan tillsammans med min kund utefter deras behov och önskemål. Där får jag ofta möjlighet att coacha kunden till vad en optimal process för dem skulle vara. Tillsättningsprocessen tar normalt 10-15 dagar från första möte med kund till att personen är på plats och börjar arbeta, i vissa fall befinner sig kunden i en krissituation vilket gör att vi behöver agera ännu snabbare. Då kan en 48-timmars process bli nödvändig. Trygghet är ett av våra ledord så vi följer planen noga, använder oss av bakgrundskontroller och täta avstämningar under hela processen. 


Vad är det bästa med ditt jobb?

Den tillfredsställelsen jag känner när vi tillsätter rätt interimskonsult där både parterna är lyckliga över sin nya situation – den glädjen är svårslagen. Friheten i mitt arbete inspirerar och motiverar mig och jag trivs med att tillhöra ett starkt bolag men också äga mitt egna varumärke – efter många år i branschen har jag arbetat upp ett stort nätverk och många känner till mitt arbetssätt som rekryteringskonsult idag. 


Finns det utmaningar?

Det kan vara en utmaning för många att förstå hur det är att arbeta med den snabbhet vi gör. Vi har vårt omfattande kandidatnätverk med 10.000 interimskonsulter och får kompetent guidning av våra chefer och medarbetare. Det är det samarbetet vi behöver för att lyckas, utöver det behöver man en stark egen motor och drivkraft. 


Vad är du mest stolt över från din tid på Interim Search?

Utan tvekan alla lyckade samarbeten mellan kunder och konsulter som jag och min researcher Alexia möjliggjort. Annars är jag stolt över min förmåga att driva och leda mig själv till så fina resultat som jag lyckats åstadkomma hittills. Samtidigt utmanar jag fortfarande mig själv så pass mycket att det känns som jag bara börjat! 

 

Har du vad som krävs för att sätta en ny standard inom interimsrekrytering? Ansök till att bli Josefins nästa kollega och del av Sveriges ledande interimsleverantör!

Fler nyheter

HR-chefen: ”Därför har jag en dedikerad interimsleverantör”

Ann-Charlotte Francis är CHRO som i sitt framåtlutade ledarskap ofta använt sig av interim mana...

Magnus Agervald om krisberedskap: ”Nöden föder kreativitet”

Magnus Agervald har gedigen erfarenhet som företagsledare för stora bolag, främst inom livsmede...

Interim Management i Malmö

Director Martin Edqvist på Interim Search höll ett föredrag om Interim Management för ett fyrti...

”Jag jobbar med min passion – försäljning och relationer”

Sara Sollerman har arbetat på Interim Search sedan 2019 och driver sedan 2022 Göteborgskontoret...

”Det lockar att få hjälpa till i skarpt läge”

Frida Skjutare är det senaste tillskottet på Interim Search. Hon anslöt till regionkontoret i G...

Tre VD:ar med en interimsleverantör på snabbuppringning

En modern, framåtlutad VD vet att organisationer i förändring mår bra av stabilitet, erfarenhet...

Flexibel förlängning av karriären

Hans-Olov Jacobsson tog beslutet att gå från en anställning till att bli interimskonsult så tid...

Så möjliggör vi 48-timmarsleveranser

Akuta och affärskritiska behov måste mötas med en skräddarsydd metodik och trygghet. När kunden...

Interim Search växer: välkommen Nathalie Löfvenmark!

Interim Search befinner sig i stark tillväxt och välkomnar nu en ny kollega som har sin bas i G...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com