Ute på uppdrag: Anders Bjurud

Ute på uppdrag: Anders Bjurud

kandidatcase | 2023-05-25

Anders Bjurud har varit interimskonsult sedan 2019 och har bland annat verkat som interim VD & Transformationsledare för Electrolux Home. Nu är han uthyrd som interim Retailchef på NetOnNet sedan drygt en månad. Vi fick en pratstund med Anders där han berättade om den första tiden på sitt nya uppdrag.

Nu är du relativt ny i ett uppdrag. Vad är viktigt att få till precis i början?
Det är viktigt att komma in som en trygg person, snabbt bli del av teamet och skapa förtroende. Man har inte alltid möjlighet att få en lång introduktion, utan det gäller att i stor mån själv kunna kartlägga nyckelpersoner och kontaktvägar för att få sig en uppfattning om hur allt fungerar och hur planen framåt kan se ut.

Anders har varit uthyrd på NetOnNet som interim Retailchef i drygt en månad. I uppdraget leder han ett team som i sin tur leder butikerna och stöttar den dagliga driften. Parallellt drivs flera förändringsprojekt för att utveckla verksamheten.

”Mycket handlar om utveckling och samordning, med det övergripande målet att se över effektiviteten och skapa långsiktiga processer som leder till bättre affärer. NetOnNets behov och vilka områden jag skulle stötta upp var bestämt på förhand –hur vi ska komma dit är lite mer upp till mig och teamet. Det är en givande utmaning att prata med medarbetare och kollegor för att kartlägga situationen och förstå hur vi bäst når våra uppsatta mål.”

Du har arbetat i drygt en månad och har cirka fem månader kvar på uppdraget. Vad ska du uppnå under den här tiden?
Uppdraget består egentligen av fem delar, att implementera bättre styrning till lagershopparna inom försäljning och drift, optimal bemanning, utveckling av butikskoncept, vidareutveckling av etableringsstrategier och goda samarbetsprocesser med övriga organisationen. Allt för att skapa goda affärer på kort och lång sikt.

Du sökte denna roll som en utannonserad tjänst och landade till slut uppdraget, vad var det som lockade?
Ja precis, jag håller bra koll på uppdragen hos Interim Search och sökte detta direkt. En roll som kändes som klippt och skuren för mig då jag har en gedigen retailbakgrund från starka varumärken som IKEA, The Body Shop, Plantagen och Electrolux. NetOnNet behövde någon med bred kompetens inom retail och kreativitet och erfarenhet nog att kunna driva det omfattande förändringsarbetet relativt självständigt.  

Anders Bjurud var tidigare uthyrd på Electrolux som interim VD & Transformationsledare. Uppdraget förlängdes från 12 till 18 månader med successivt utökat ansvar. Det var till stor del ett förändringsuppdrag där Anders genomförde utveckling och implementering av ett nytt butikskoncept för hela kedjan och anpassade organisationen till att bli en trovärdig franchisegivare.

”Det är sådana utmaningar jag trivs med som interimskonsult. Det är projektkaraktär på uppdragen trots att det är en linjeroll. Det finns en tydlig början och ett tydligt slut, man träffar många nya människor och får möjligheten att bidra, samverka och leverera. Det är helt enkelt väldigt stimulerande att vara interimskonsult.”

 

Våra aktuella interimsuppdrag

Fler nyheter

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Head of Innovation

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Projektchef

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Uppdrag: förvaltning

Många interimskonsulter börjar arbeta uppdragsbaserat för att komma åt nerven – de stora föränd...

Interim Search förstärker ytterligare, välkommen David Sjöborg

Den senaste rekryteringen på Interim Search heter David Sjöborg. Han går in i rollen som Direct...

Interim Search rekryterar rutinerad interimskonsult

Sven Öquist går in i rollen som Director på Interim Search. Det är inte första gången Sven och ...

Wictor Bonde and Stefan Granqvist are titled Founders of the Year

Wictor Bonde and Stefan Granqvist, founders of Interim Search, received the Growth Rings in Gol...

2381 nya interimskonsulter

Vi har tidigare skrivit om hur hösten är en period då många uppdragsgivare anlitar interimskons...

”Interimskonsulter är höstens energiinjektion”

Hösten innebär ofta förändringar i våra organisationer – vare sig det handlar om frön til...

Beteendekonsulten har skapat trygga team

I april förra året intervjuade vi beteendekonsulten Madeleine Geholm. Hon var uthyrd via Interi...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com