Stäng

Det ska kännas tryggt att anlita oss.

Kund?

Kandidat?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: +46 (0)8-556 460 99

Email: konsulter@interimsearch.com

Intresserad av uppdrag?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller skicka oss en spontanansökan/uppdatera din tillgänglighet.

Ring oss på telefon: +46 (0)8-556 460 00

Prenumerera på nyhetsbrevet

Spontanansökan

För löpande nyheter, följ oss på LinkedIn

Årskrönika: ”låt 2021 bli året där samarbete präglar det mesta”

Årskrönika: ”låt 2021 bli året där samarbete präglar det mesta”

årskrönika | 2020-12-18

Vi lämnar ett minst sagt annorlunda år bakom oss. Trots oanade utmaningar har Interim Search fortsatt tillväxtresan och identifierat nya möjligheter i en föränderlig marknad. VD Stefan Granqvist delar med sig av reflektioner kring året som gått, och om vikten av två ledord som detta år betytt mer än någonsin; anpassning och samarbete.

Jag ska skriva en årskrönika om det gångna året, en svår uppgift då det onekligen ryms ovanligt många tankar och reflektioner när vi blickar tillbaka på 2020. Ett citat som kommer upp i huvudet är från World Economic Forum 2018, “förändringstakten har aldrig varit högre, men kommer samtidigt aldrig vara så här långsam igen” – ett citat värt en reflektion i sig – kan det verkligen stämma?

Förändringstakten var redan hög innan pandemin. Vi såg redan då affärsmodeller utmanas, hela branscher utraderas och andra aktörer vars storhetstid låg i korten.

Sen kom Covid-19.

Precis enligt det som definierar en svart svan slog viruset ner som en blixt från en klar himmel. Aldrig förr, i mänsklighetens historia, har vi stått inför samma stora utmaning när det kommer till att kollektivt agera för en gemensam lösning. Oavsett vilken nationalitet, etnicitet och samhällsklass. Årets första kvartal präglades av rädsla och förvirring, vilket i affärsvärlden blev till handlingsförlamning. Några få branscher blomstrade, andra försvann. De flesta andra gick, under den tidigare delen av året, in i en passivitet på nya initiativ som inte syftade till att hantera den omedelbara krisen.

Därefter gick världen samman.

När den omedelbara paralysen började släppa så har vi, utan att på något sätt mena att faran är över, bevittnat mänskligheten samarbeta som aldrig tidigare. Alla nationer, världens invånare har gjort stora uppoffringar för att lösa ett enda stort gemensamt problem. Det finns något oerhört vackert i detta och ger hopp till framtiden! Vad mer kan vi göra om vi bara arbetar tillsammans?

Jag tror på samarbete som en av de viktigaste egenskaperna som vi som människor besitter. Det är fundamentalt för att vi som art överhuvudtaget existerar. Receptet på överlevnad är anpassning och för att anpassa oss så måste vi samarbeta. Precis som ett annat välfunnet citat lyder – ”it’s not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent. It’s the one that is the most adaptable to change”. Detta gäller även ur ett företagsperspektiv.

Redan innan pandemin fattade vi på Interim Search beslutet att förflytta vår företagskultur mot att bli ännu mer kommersiellt aktiva. Vi hade under senare år känt en successiv glidning åt att förlita oss på befintliga kundrelationer och att utveckla befintliga kundkonton. Ett förhållningssätt som inte är förenlig med vår strävan att vara marknadens mest framåtlutade aktör. Under våren 2019 ändrade vi formen på våra internmöten till att markant öka kundfokus. Vi började mäta aktiviteter med andra KPI:er och anställde fler personer med mångårig erfarenhet av kvalificerad försäljning. Vår interna anpassning till Covid-19 låg rent kommersiellt i linje med den förändring som vi redan hade påbörjat. Vi hade lite tur med timingen får jag erkänna. Jämfört med åren under högkonjunkturen blir 2020 inget rekordår men givet vad året har inneburit, även för vår bransch, är jag stolt. Kanske stoltare än jag någonsin varit, framförallt över våra medarbetare som inte en-enda-gång misströstat utan gjort ett fantastiskt arbete med att hjälpa våra kunder under otroligt pressade situationer. Stort tack, utan er är Interim Search inget annat än ett av alla 1,2 miljoner organisationsnummer i Sverige.

Jag är också tacksam för att året möjliggjort att jag kunnat spendera mer tid med min familj än vanligtvis. Jag har upptäckt att racing inte är mitt enda stora fritidsintresse, utan att även yoga är fantastiskt. Jag är tacksam för våra nya och gamla kunder som väljer att anlita oss, för våra interimskonsulter som gör ett fantastiskt arbete under utmanande omständigheter. För våra hjältar i vården. För mina medmänniskor som visar hänsyn på stan. För mycket helt enkelt.

Med de orden vill jag uppmuntra er till att reflektera över vad detta år trots allt möjliggjort för er, och passa på att önska en God Jul och ett Gott Nytt 2021!

-Låt 2021 bli året där samarbete i alla dess former präglar det mesta!

Stefan Granqvist, VD och medgrundare Interim Search AB

Fler nyheter

Välkommen till teamet Christian Richtnér!

Tillväxten fortsätter och vi på Interim Search är stolta över att presentera vår senaste kolleg...

Välkommen Roger Grönborg!

Interim Search har nöjet att meddela att vi får ytterligare förstärkning av en ny Rekryteringsk...

Stefan Granqvist, Interim Search

7 tips inför höstens konsultköp

Många planerar nu för att hyra in specialister och andra konsulter inför hösten. Men vad ska ma...

Pernilla Medson

Årets Förändringsledare för medelstora bolag, möjliggjorde rekordstora leveranser till vården – mitt under brinnande kris

Årets Förändringsledare uppmärksammar ledare, som lett sin personal och sin verksamhet på ett i...

Årets Förändringsledare 2020 Karolinska

Personal på Karolinska Universitetssjukhuset får vår utmärkelse för sitt innovativa och snabba sätt att lösa krisen kring skyddsutrustning

Med hjälp av utmärkelsen Årets Förändringsledare uppmärksammar vi ledare, som trots en förändri...

Årets Företagsledare Ericsson

Ericssons vd, Börje Ekholm, får vår utmärkelse för sitt unika sätt att leda till framgång – trots pandemins stora utmaningar

Med hjälp av utmärkelsen Årets Förändringsledare uppmärksammar vi företagsledare, som trots en ...

Verksamhetsberättelse 2020

Interim Search AB har bevisat sin bärighet och stabilitet även under verksamhetsåret 2020. En s...

Financial Times placering ISAB

Financial Times uppmärksammar Interim Searchs snabba tillväxt

Idag publicerar Financial Times sin lista över de 1 000 företag i Europa som växer snabbast jus...

”Interimskonsulter vet vikten av att leverera”

Rolf Berg är interim HR-direktör som anlitats av en rad eminenta uppdragsgivare på både den sve...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com