Flexibel förlängning av karriären

Flexibel förlängning av karriären

intervju | 2022-09-28

Hans-Olov Jacobsson tog beslutet att gå från en anställning till att bli interimskonsult så tidigt som 2004. Att sadla om till att vara egen interimskonsult har inte gjort avkall på tryggheten i arbetslivet. Hans-Olov, som nästa år fyller 73 år, är en flitigt anlitad interimschef som fortfarande drivs av ombytligheten och utvecklingsmöjligheterna som interimsrollen erbjuder.

Som anställd arbetade Hans-Olov huvudsakligen i internationell miljö. Han har haft roller där han frekvent rest till Bryssel, Milano och Köpenhamn. Hans expertis ligger inom ekonomi, där han har bred kunskap som innefattar både redovisning och controlling. När han bestämde sig för att börja som interimskonsult hade han relativt nyligen blivit headhuntad till ett finskt bolag som deras CFO.

Jag hade redan då kommit upp i en ålder som innebär att jag hade samlat på mig mycket användbar kunskap, berättar Hans-Olov. Jag var 54 år och på interimsmarknaden såg de eftertraktade kvaliteter i mig. Vid det laget hade jag användbara verktyg i bagaget och en hel del att erbjuda i nya sammanhang. För mig personligen innebar det att jag kunde lägga upp livet mer som jag ville – arbeta intensivt i några månader och därefter hoppa på ett spännande uppdrag.

Hans-Olov fortsätter, marknaden sedan jag började har vuxit kraftigt och jag har inte behövt gå länge utan uppdrag. Jag har fått förfrågningar om att stanna permanent hos vissa företag, men det passar inte mig längre. Jag har vant mig vid flexibiliteten och tycker om att jag kan anta utmaningar på andra platser i Sverige och världen, just för att tiden är begränsad. Jag har till exempel haft uppdrag i Bryssel. Det var väldigt spännande att få den erfarenheten under åtta månader av mitt liv.

Trots att Hans-Olov själv inte upplevt någon åldersdiskriminering som anställd, ser han interimskarriären som ett gott alternativ till att förlänga yrkeslivet.

På interimsmarknaden är det klart fördelaktigt att kunna bidra med lång erfarenhet. Ännu mer än om du är anställd, skulle jag säga. Man samlar så mycket lärdomar på kort tid, får en bra ersättning och intressanta förfrågningar. Med min senioritet är jag inte lika intresserad av ett omfattande introduktionsprogram på ett halvår, utan i mitt nuvarande uppdrag var det en dags uppstart, sedan var jag operativt involverad i verksamheten dag två. Det är den enda introduktionen jag behöver – här har du en dator, dags att göra bokslutet, skämtar Hans-Olov.

Men helt på skämt är det inte. Precis som många andra rutinerade interimschefer beskriver, så är realiteten att man kommer in i utmanade situationer som man förväntas lösa på kort tid. Lite otäckt för den som är mer trygghetssökande, en spännande utmaning för en annan typ av person. Kommer man från en lång interimskarriär, som Hans-Olov gör, tenderar man ha sett liknande situationer flera gånger vilket självklart gör att uppdragen kräver mindre under introduktionsfasen.

Hans-Olov instämmer, så är det, ju mer bevandrad du blir i interimsrollen, desto tryggare är du i nästa uppdrag. Med min senioritet kommer en stor bredd. Jag kan redovisning, controlling, IT och finans. Besökt olika branscher, från börsnoterade bolag till familjeägda företag och arbetat i globala bolag med många olika kulturer. Mitt nuvarande uppdrag är en matrisorganisation och jag rapporterar till chefer i tre olika länder. Det lär man sig mycket av. 

Lär du dig fortfarande saker på jobbet?
Absolut! Att ha tre olika chefer är till exempel nytt för mig. Sedan har alla företag olika kultur, där är jag ödmjuk, anpassar mig och tar in. Det är ett måste som konsult, lyssna in och vara lyhörd även om du sett liknande organisationer och utmaningar förut. 

Och vad finns kvar att lära?
Mycket! Jag är i grund och botten ekonom, och har varit vice VD. Aldrig VD dock! Jag sätter gärna upp fler utlandsuppdrag på önskelistan. Så länge jag är frisk i kroppen och huvudet kan jag jobba många år till. Jag klättrar på väggarna om jag går utan uppdrag i tre månader! 

Fler nyheter

Turnarounds begin with trust

Ryan Looysen is an interim CEO, currently hired on an assignment via Interim Search. He is spec...

Digitalisera med interimskonsult

Interim Management innebär vanligtvis att tillsätta en tillfällig chef eller specialist under e...

”Affärsnyttan motiverar mest”

Michael Sjödin är Interim Searchs senaste tillskott. Han kommer från 25 års erfarenhet inom kom...

Har kunden alltid rätt?

Kunden har alltid rätt, brukar det låta. När det kommer till interimsrekrytering kan dock behov...

Interimschefens råd: ”Gör dig umbärlig”

Anders Holmberg startade som egen konsult 2019 och har därefter varit efterfrågad på interimsma...

Hon driver Interim Searchs satsning Talent Search

Linda Kvarnström är ny VD på företaget Talent Search. Det är grundarna till Interim Search, Ste...

”Interimsmarknaden konstant trots konjunktursvängningar”

”Kris efter kris omkullkastar pjäserna på arbetslivets schackbräde. Men behovet av interimslösn...

Interim Management – ett budgetalternativ?

Stein är VD för ett mindre nischat logistikbolag som heter TWS Logistics. Han har det senaste å...

Tre VD:ar med en interimsleverantör på snabbuppringning

En modern, framåtlutad VD vet att organisationer i förändring mår bra av stabilitet, erfarenhet...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.