Tommys första interimsuppdrag har varat tre år

Tommys första interimsuppdrag har varat tre år

kandidatcase | 2024-03-12

Efter ett långt yrkesliv var Tommy Rosvall redo för nya utmaningar som interimskonsult i rollen som Business Controller. Trots att interimskarriären bjudit på en hel del förändring så visade sig det första interimsuppdraget bli mer långvarigt än vad han först trodde. Efter tre år och fyra förlängningar är Tommy kvar hos sin första uppdragsgivare.


Varför behövdes du hos kunden, Tommy?
En av två Controllers slutade och jag övertog hennes tjänst, som bland annat bestod av att stötta två regioner med totalt 200 anställda. Mitt interimsuppdrag var tänkt att pågå 9-12 månader, men det första avtalet vi skrev var på sex månader. Det var mycket som hände när jag kom in i organisationen – Covids efterdyningar, flera anställda som hade slutat i mina regioner och ett antal interimskonsulter på viktiga funktioner. VD:arna som anställde mig var båda interimskonsulter som slutade strax efter att jag kommit på plats.


Vad åstadkom du under de första sex månaderna?
Mycket analysarbete – både för mig, regioncheferna och nyanställda VD:ar som var på plats två månader efter mitt inträde. Jag satt i ledningsgrupperna på regionnivå från dag ett – det är väldigt speciellt som interimskonsult, att man direkt kommer in och får bidra. I ledningsgruppsarbetet stöttade jag även managementkonsulter som hjälpte oss med nya rutiner och förändringar. Mycket tid ägnades förstås till att lära känna verksamheten och prata med medarbetare runt om i Sverige. Uppdraget växte i ansvar efter fem månader när den andra Controllern lämnade bolaget, istället för att anställa en ny person tog jag, på eget initiativ, över även hennes arbetsuppgifter och ansvaret för hennes två regioner. Sedan den dagen har jag haft ansvaret för ca 500 anställda och är den enda Controllern i organisationen.


Är det därför du blivit förlängd så många gånger?

Ja, det var generellt många förändringar som behövde göras. Jag bidrog mycket i att få de olika cheferna att förstå sina siffror bättre, gjorde interna sammanställningar och tog fram positiva delar till vår VD som han, i sin tur, kunde informera om i gemensamma informationsmöten till samtliga anställda. Kunden har hela tiden varit nöjd med mina tjänster och ännu inte känt ett behov av att hitta en annan lösning, då mycket annat behövts prioriteras. Det är förändringar som fortfarande är pågående och vi ska bland annat införa ett nytt affärssystem. Jag har jobbat väldigt hårt för att skapa en bra ordning och rutiner kring finansiella processer. Dessutom sitter jag nu i alla fyra ledningsgrupper på regionnivå och vet nog nästan bäst hur projekten och cheferna mår.


Kan man som konsult själv öka möjligheterna för att förlänga uppdragen?
Ja, det är jag ett levande bevis på! Skapa positiv energi och glädje på kontoret, tillsammans med kloka idéer och sunt förnuft så kommer man långt. Jag har en väldigt trevlig och fri roll på företaget. Sedan dag ett har jag gått in med vilja, engagemang och passion och känt som att jag har en riktig anställning. Medarbetarna har behandlat mig på samma sätt, trots att alla vet att jag är en interimskonsult (som dock är kvar hela tiden…)

Fler nyheter

“Interim Search hjälpte mig hitta uppdrag där jag kunde göra verklig skillnad”

Peder Welander arbetar som interimschef och har sedan 2023 samarbetat med Interim Search. Med e...

“Interim Search har hjälpt mig att hitta uppdrag som jag annars inte skulle ha känt till”

Viktor Sylvan arbetar som interim KAM och har under en tid funnits i Interim Search nätverk. På...

Högst upp på önskelistan: hållbarhetschef

Hållbarhetschefer är hett villebråd på interimsmarknaden. De tillhör dessutom de mest självgåen...

Turnarounds begin with trust

Ryan Looysen is an interim CEO, currently hired on an assignment via Interim Search. He is spec...

Digitalisera med interimskonsult

Interim Management innebär vanligtvis att tillsätta en tillfällig chef eller specialist under e...

”Affärsnyttan motiverar mest”

Michael Sjödin är Interim Searchs senaste tillskott. Han kommer från 25 års erfarenhet inom kom...

Har kunden alltid rätt?

Kunden har alltid rätt, brukar det låta. När det kommer till interimsrekrytering kan dock behov...

Interimschefens råd: ”Gör dig umbärlig”

Anders Holmberg startade som egen konsult 2019 och har därefter varit efterfrågad på interimsma...

Hon driver Interim Searchs satsning Talent Search

Linda Kvarnström är ny VD på företaget Talent Search. Det är grundarna till Interim Search, Ste...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.