Interimsmarknaden fortsatt het under sommarmånaderna

Interimsmarknaden fortsatt het under sommarmånaderna

marknadskoll | 2022-07-08

Vi befinner oss i högsommaren då de flesta börjar förbereda sig för en lång ledighet från möten och mail. Interimsmarknaden verkar dock inte tagit semester riktigt ännu, utan efterfrågan på duktiga interimskonsulter är alltjämt hög. Under bara juli månad har Sara Sollerman, rekryteringskonsult på Interim Search tillsatt hela nio roller inom allt från ekonomi och redovisning till HR och projektledning. Vi pratade med henne om det ökade interimsbehovet och prognosen för i höst.

Sara, du har gjort nio stycken tillsättningar bara under juli månad. Brukar du vanligtvis få såhär många förfrågningar under sommaren?

Jo, på det sättet är interim management fantastiskt. Innan längre ledigheter upplever vi ofta högtryck. Många av våra kunder har inte hunnit rekrytera klart inför hösten och affärskritiska stolar riskerar att stå tomma, vilket såklart inte är positivt. Där kan vi komma in snabbt och hjälpa till att få in rätt interimskonsult för att säkra upp. De roller jag tillsatt nu är alla affärskritiska och i ledande position, en annan gemensam nämnare är att kunden vill få in sin resurs väldigt snabbt. I övrigt är det en bredd både vad gäller roller och branscher.


Är majoriteten rekryteringar som dragit ut på tiden eller finns det mer akuta behov än så?

Den primära anledningen är att rekryteringar dragit ut på tiden, andra vanliga anledningar har varit att styrelsen bedömer att man behöver förändra ledningsgruppen eller att bolaget behöver stöttning i en pågående eller kommande förändring i bolaget, både strukturell och organisatorisk.


Du var med och startade upp vårt Göteborgskontor under 2019, hur ser du att marknaden har förändrats sedan dess?

Det är en markant förändring som skett. Göteborg är en stad där man i första hand löser problemet själv, därefter ser man efter i sitt närmsta nätverk. Steg tre är alltså att be om hjälp från en extern part. Det är därför väldigt glädjande att se att interimsmarknaden vuxit så pass kraftigt i regionen sedan vår etablering. Den ökade tillväxten och efterfrågan har haft en positiv effekt i form av en växande konsultmarknad som gör att vi kan erbjuda våra kunder bredare kandidaturval i varje enskild process. Att genomgående kunna presentera rätt konsult till rätt uppdrag är någonstans det som gör att vi fortsätter att växa och skörda framgångar.


Nu väntar snart en välförtjänt semester, hur spenderas den? 

Jag tänkte spendera den helt tvärtemot hur jag spenderar min vardag. Inga bokade tider, utan en uppsjö av oplanerad tid där jag helst inte vet var jag lagt mobilen och har tid för morgonträning. Som småbarnsmamma hinner jag vanligtvis inte det, men det är egentligen min optimala tid för ett träningspass.


Hur ser hösten ut för dig och Interim Search när det är dags att komma tillbaka till jobbet?

För mig personligen har jag redan flera processer som drar igång direkt efter semestern. Så ser det nog ut för mina andra rekryteringskollegor också, vår affär ligger rätt i tiden och vi har flera återkommande kunder som inser värdet av att få in specialistkompetens under en begränsad tid, i synnerhet nu när omvärlden ser ut som den gör med pandemi, oroligheter i världen och skenande konsumentpriser. Det sägs ofta, men vi lever i en föränderlig värld och företag idag måste planera både kortsiktigt och långsiktigt för att växa och må bra.

Hos Interim Search rekryterar vi för fullt, även till vår interna organisation, som växer för att för att möta den ökade efterfrågan på interimskonsulter. Det är alltid lika roligt att välkomna nya kollegor och jag ser fram emot att få minst två nya medarbetare till Göteborgskontoret i höst!

 

Kontaktuppgifter till Sara och resten av våra medarbetare hittar du här.

Fler nyheter

Har kunden alltid rätt?

Kunden har alltid rätt, brukar det låta. När det kommer till interimsrekrytering kan dock behov...

Interimschefens råd: ”Gör dig umbärlig”

Anders Holmberg startade som egen konsult 2019 och har därefter varit efterfrågad på interimsma...

Hon driver Interim Searchs satsning Talent Search

Linda Kvarnström är ny VD på företaget Talent Search. Det är grundarna till Interim Search, Ste...

”Interimsmarknaden konstant trots konjunktursvängningar”

”Kris efter kris omkullkastar pjäserna på arbetslivets schackbräde. Men behovet av interimslösn...

Interim Management – ett budgetalternativ?

Stein är VD för ett mindre nischat logistikbolag som heter TWS Logistics. Han har det senaste å...

Tre VD:ar med en interimsleverantör på snabbuppringning

En modern, framåtlutad VD vet att organisationer i förändring mår bra av stabilitet, erfarenhet...

Tommys första interimsuppdrag har varat tre år

Efter ett långt yrkesliv var Tommy Rosvall redo för nya utmaningar som interimskonsult i rollen...

Ute på uppdrag: Anders Kantola

Hej, Anders Kantola som gick in som interim Affärsområdes- och Försäljningschef på HiQ Internat...

Kompetensbehov fyllt på fyra dagar

Ledningsgruppen, med företagets Kommunikationschef i spetsen, mailade Maja om sitt tillfälligt ...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.