Interimsmarknaden fortsatt het under sommarmånaderna

Interimsmarknaden fortsatt het under sommarmånaderna

marknadskoll | 2022-07-08

Vi befinner oss i högsommaren då de flesta börjar förbereda sig för en lång ledighet från möten och mail. Interimsmarknaden verkar dock inte tagit semester riktigt ännu, utan efterfrågan på duktiga interimskonsulter är alltjämt hög. Under bara juli månad har Sara Sollerman, rekryteringskonsult på Interim Search tillsatt hela nio roller inom allt från ekonomi och redovisning till HR och projektledning. Vi pratade med henne om det ökade interimsbehovet och prognosen för i höst.

Sara, du har gjort nio stycken tillsättningar bara under juli månad. Brukar du vanligtvis få såhär många förfrågningar under sommaren?

Jo, på det sättet är interim management fantastiskt. Innan längre ledigheter upplever vi ofta högtryck. Många av våra kunder har inte hunnit rekrytera klart inför hösten och affärskritiska stolar riskerar att stå tomma, vilket såklart inte är positivt. Där kan vi komma in snabbt och hjälpa till att få in rätt interimskonsult för att säkra upp. De roller jag tillsatt nu är alla affärskritiska och i ledande position, en annan gemensam nämnare är att kunden vill få in sin resurs väldigt snabbt. I övrigt är det en bredd både vad gäller roller och branscher.


Är majoriteten rekryteringar som dragit ut på tiden eller finns det mer akuta behov än så?

Den primära anledningen är att rekryteringar dragit ut på tiden, andra vanliga anledningar har varit att styrelsen bedömer att man behöver förändra ledningsgruppen eller att bolaget behöver stöttning i en pågående eller kommande förändring i bolaget, både strukturell och organisatorisk.


Du var med och startade upp vårt Göteborgskontor under 2019, hur ser du att marknaden har förändrats sedan dess?

Det är en markant förändring som skett. Göteborg är en stad där man i första hand löser problemet själv, därefter ser man efter i sitt närmsta nätverk. Steg tre är alltså att be om hjälp från en extern part. Det är därför väldigt glädjande att se att interimsmarknaden vuxit så pass kraftigt i regionen sedan vår etablering. Den ökade tillväxten och efterfrågan har haft en positiv effekt i form av en växande konsultmarknad som gör att vi kan erbjuda våra kunder bredare kandidaturval i varje enskild process. Att genomgående kunna presentera rätt konsult till rätt uppdrag är någonstans det som gör att vi fortsätter att växa och skörda framgångar.


Nu väntar snart en välförtjänt semester, hur spenderas den? 

Jag tänkte spendera den helt tvärtemot hur jag spenderar min vardag. Inga bokade tider, utan en uppsjö av oplanerad tid där jag helst inte vet var jag lagt mobilen och har tid för morgonträning. Som småbarnsmamma hinner jag vanligtvis inte det, men det är egentligen min optimala tid för ett träningspass.


Hur ser hösten ut för dig och Interim Search när det är dags att komma tillbaka till jobbet?

För mig personligen har jag redan flera processer som drar igång direkt efter semestern. Så ser det nog ut för mina andra rekryteringskollegor också, vår affär ligger rätt i tiden och vi har flera återkommande kunder som inser värdet av att få in specialistkompetens under en begränsad tid, i synnerhet nu när omvärlden ser ut som den gör med pandemi, oroligheter i världen och skenande konsumentpriser. Det sägs ofta, men vi lever i en föränderlig värld och företag idag måste planera både kortsiktigt och långsiktigt för att växa och må bra.

Hos Interim Search rekryterar vi för fullt, även till vår interna organisation, som växer för att för att möta den ökade efterfrågan på interimskonsulter. Det är alltid lika roligt att välkomna nya kollegor och jag ser fram emot att få minst två nya medarbetare till Göteborgskontoret i höst!

 

Kontaktuppgifter till Sara och resten av våra medarbetare hittar du här.

Fler nyheter

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Head of Innovation

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Projektchef

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Uppdrag: förvaltning

Många interimskonsulter börjar arbeta uppdragsbaserat för att komma åt nerven – de stora föränd...

Interim Search förstärker ytterligare, välkommen David Sjöborg

Den senaste rekryteringen på Interim Search heter David Sjöborg. Han går in i rollen som Direct...

Interim Search rekryterar rutinerad interimskonsult

Sven Öquist går in i rollen som Director på Interim Search. Det är inte första gången Sven och ...

Wictor Bonde and Stefan Granqvist are titled Founders of the Year

Wictor Bonde and Stefan Granqvist, founders of Interim Search, received the Growth Rings in Gol...

2381 nya interimskonsulter

Vi har tidigare skrivit om hur hösten är en period då många uppdragsgivare anlitar interimskons...

”Interimskonsulter är höstens energiinjektion”

Hösten innebär ofta förändringar i våra organisationer – vare sig det handlar om frön til...

Beteendekonsulten har skapat trygga team

I april förra året intervjuade vi beteendekonsulten Madeleine Geholm. Hon var uthyrd via Interi...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com