Stäng

Det ska kännas tryggt att anlita oss.

Kund?

Kandidat?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: +46 (0)8-556 460 99

Email: konsulter@interimsearch.com

Intresserad av uppdrag?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller skicka oss en spontanansökan/uppdatera din tillgänglighet.

Ring oss på telefon: +46 (0)8-556 460 00

Prenumerera på nyhetsbrevet

Spontanansökan

För löpande nyheter, följ oss på LinkedIn

Interimsmarknaden fortsatt het under sommarmånaderna

Interimsmarknaden fortsatt het under sommarmånaderna

marknadskoll | 2022-07-08

Vi befinner oss i högsommaren då de flesta börjar förbereda sig för en lång ledighet från möten och mail. Interimsmarknaden verkar dock inte tagit semester riktigt ännu, utan efterfrågan på duktiga interimskonsulter är alltjämt hög. Under bara juli månad har Sara Sollerman, rekryteringskonsult på Interim Search tillsatt hela nio roller inom allt från ekonomi och redovisning till HR och projektledning. Vi pratade med henne om det ökade interimsbehovet och prognosen för i höst.

Sara, du har gjort nio stycken tillsättningar bara under juli månad. Brukar du vanligtvis få såhär många förfrågningar under sommaren?

Jo, på det sättet är interim management fantastiskt. Innan längre ledigheter upplever vi ofta högtryck. Många av våra kunder har inte hunnit rekrytera klart inför hösten och affärskritiska stolar riskerar att stå tomma, vilket såklart inte är positivt. Där kan vi komma in snabbt och hjälpa till att få in rätt interimskonsult för att säkra upp. De roller jag tillsatt nu är alla affärskritiska och i ledande position, en annan gemensam nämnare är att kunden vill få in sin resurs väldigt snabbt. I övrigt är det en bredd både vad gäller roller och branscher.


Är majoriteten rekryteringar som dragit ut på tiden eller finns det mer akuta behov än så?

Den primära anledningen är att rekryteringar dragit ut på tiden, andra vanliga anledningar har varit att styrelsen bedömer att man behöver förändra ledningsgruppen eller att bolaget behöver stöttning i en pågående eller kommande förändring i bolaget, både strukturell och organisatorisk.


Du var med och startade upp vårt Göteborgskontor under 2019, hur ser du att marknaden har förändrats sedan dess?

Det är en markant förändring som skett. Göteborg är en stad där man i första hand löser problemet själv, därefter ser man efter i sitt närmsta nätverk. Steg tre är alltså att be om hjälp från en extern part. Det är därför väldigt glädjande att se att interimsmarknaden vuxit så pass kraftigt i regionen sedan vår etablering. Den ökade tillväxten och efterfrågan har haft en positiv effekt i form av en växande konsultmarknad som gör att vi kan erbjuda våra kunder bredare kandidaturval i varje enskild process. Att genomgående kunna presentera rätt konsult till rätt uppdrag är någonstans det som gör att vi fortsätter att växa och skörda framgångar.


Nu väntar snart en välförtjänt semester, hur spenderas den? 

Jag tänkte spendera den helt tvärtemot hur jag spenderar min vardag. Inga bokade tider, utan en uppsjö av oplanerad tid där jag helst inte vet var jag lagt mobilen och har tid för morgonträning. Som småbarnsmamma hinner jag vanligtvis inte det, men det är egentligen min optimala tid för ett träningspass.


Hur ser hösten ut för dig och Interim Search när det är dags att komma tillbaka till jobbet?

För mig personligen har jag redan flera processer som drar igång direkt efter semestern. Så ser det nog ut för mina andra rekryteringskollegor också, vår affär ligger rätt i tiden och vi har flera återkommande kunder som inser värdet av att få in specialistkompetens under en begränsad tid, i synnerhet nu när omvärlden ser ut som den gör med pandemi, oroligheter i världen och skenande konsumentpriser. Det sägs ofta, men vi lever i en föränderlig värld och företag idag måste planera både kortsiktigt och långsiktigt för att växa och må bra.

Hos Interim Search rekryterar vi för fullt, även till vår interna organisation, som växer för att för att möta den ökade efterfrågan på interimskonsulter. Det är alltid lika roligt att välkomna nya kollegor och jag ser fram emot att få minst två nya medarbetare till Göteborgskontoret i höst!

 

Kontaktuppgifter till Sara och resten av våra medarbetare hittar du här.

Fler nyheter

Porträtt: Lena Arrelöv

Lena Arrelöv är Director på Interim Search. Hon är även en ridentusiast som helst spenderar sin...

Porträtt: Stefan Granqvist

Stefan Granqvist är VD och medgrundare på Interim Search. Han är också en motorsportsfantast so...

Porträtt: Michael Schilling

Michael Schilling är Director på Interim Search. Privat är han en Gävlebo som helst spenderar v...

Porträtt: Roger Grönborg

Roger Grönborg är Director på Interim Search. Han är också en engagerad klimatkämpe som semestr...

Porträtt: Josefin Öhman

Josefin Öhman är Director på Interim Search. Hon är också en havsälskare som kör löpturer längs...

Porträtt: Michael Rooslien

Michael Rooslien är Director på Interim Search. Han är också en van cyklist och träningsmännisk...

Porträtt: Christian Richtnér

Christian Richtnér är Manager på Interim Search. Han är även en inbiten padelspelare som helst ...

Porträtt: André Chocron

André Chocron är Manager på Interim Search. Han är även en konstentusiast som aldrig blir uttrå...

Porträtt: Johan Nyberg

Johan Nyberg är Director på Interim Search. Han är också passionerad vad gäller träning, har ny...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com