Så möjliggör vi 48-timmarsleveranser

Så möjliggör vi 48-timmarsleveranser

48-timmarsgaranti | 2022-09-21

Akuta och affärskritiska behov måste mötas med en skräddarsydd metodik och trygghet. När kunden har särskilt bråttom och behöver en tillfällig chef inom ett par dygn är verksamhetsledningssystem, specialisering och stabila affärsrelationer avgörande. Martin Edqvist fick ett särskilt brådskande behov från sin kund som löstes på mindre än 48 timmar.

Martin Edqvist, rekryteringskonsult på Interim Search, fick kundsamtalet när han var på väg hem från kontoret för att ta kväll. Muntligen beskrevs en utmanande situation på bolaget och en kravspecifikation på en viktig roll som behövde tillsättas akut.

”Kundföretaget avyttrade delar av befintlig verksamhet, för att senare starta ett nytt bolag inom koncernen, med tydlig avsikt att säljas inom en snar framtid. De behövde rätt tillfällig person för att utveckla den nya verksamheten och driva M&A-projekt kopplade till etableringen. Bolaget befinner sig inom energisektorn och det tydligaste skallkravet var att den interima CFO:n de behövde skulle komma från samma bransch”, berättar Martin.

Beställare av interimstjänster vill gärna se logik. De flesta interimskonsulter som kommer in står inför stora utmaningar och avgörande beslut som gör att de måste leverera på utsatt tid. Gärna ett par dagar från att man kontrakterats. Ett försprång, i form av branscherfarenhet, kan därför innebära en trygghet för kunden.

48 timmar tog det innan Martins kund hade presenterats med två lösningar på sitt stora problem. Två seniora, kvalificerade interimskonsulter som båda var tillgängliga och hade arbetat inom snarlika energikoncerner.

”Det var inte mycket att orda om vid det laget. Båda kandidaterna var branschkunniga och hade tacklats med liknande utmaningar som bolaget stod inför. Processen gick väldigt snabbt. Onsdag eftermiddag fick jag samtalet, presenterade kandidater fredag lunch och i anslutning till det hade båda kandidater intervjuats av kunden.”

Varför valde kunden att göra rollen till en interimslösning?
”Det finns många anledningar till att kunder väljer interimslösningar. Bortsett från skäl som anställningsstopp, befordringar eller uppsägningar används interim management ofta för att driva projekt. I detta fall ville man avyttra ett bolag och driva igenom en M&A-process där man sålde det vidare. Man visste på förhand att det var ett tidsbegränsat projekt, som man dessutom behövde en väldigt kvalificerad person för att kunna genomföra.”

Hur möjliggjorde du att kunden fick en lösning på plats så snabbt?
”Kunden var extremt tydlig i att formulera sin kravspecifikation, vilket är en bra förutsättning för att få ett bra urval. Jag visste att branschkunskapen var viktig och kunde genom vårt smarta system få fram lämpliga kandidater med rätt bakgrund. Just CFO:er är något av en paradgren för oss. Vi har träffat, utvärderat och tillsatt många olika CFO-kandidater vilket gör att vi, förutom att ha ett uppdaterat kandidatnätverk, snabbt kan avgöra vilka kandidater som är lämpliga utifrån ett större urval. Uppdraget i sig är också ett avgörande projekt för kunden, att en avyttring framgångsrikt säljs och då av väldigt stor vikt att rätt person står vid rodret. Den angelägenheten bidrar mycket till att samarbetet blir flexibelt och effektivt.” 

 

Så möjliggör vi 48-timmarsleveranser:

1. Smarta system:Vi har en skräddarsydd, beprövad metodik som gör att vi kan sortera bland kandidater med rätt tillgänglighet och specifika skallkrav. Därför är det viktigt att som kandidat påminna oss när du är tillgänglig och skriva konsult-cv:n med många nyckelord som beskriver vad du gjort. M&A är ett typiskt sådant ord vi ibland söker efter.”

2. Senior och efterfrågad roll: ”Vi samarbetar som bäst när kunden är angelägen om att lösa problemet. Akuta, skarpa behov resulterar oftast i de snabbaste tillsättningarna. Efterfrågade roller som till exempel controllers, CFO:er, redovisningskonsulter, HR- och Produktionschefer, där vi har ett upparbetat kandidatnätverk och som vi frekvent tillsätter kan vi oftast gå i mål med särskilt snabbt. Det finns många kandidater som är top of mind och vi kan arbeta med stora urval.

3. Tydlig kund: ”Att kunder levererar en exakt bild av sin situation och kokar ned kravspecifikationen till en ideal kandidat med ett fåtal skallkrav underlättar mycket för att vi ska kunna göra den bästa, mest träffsäkra matchningen.” 

 

Läs även Så möjliggör vi leveranser på fyra timmar

Fler nyheter

Kompetensbehov fyllt på fyra dagar

Ledningsgruppen, med företagets Kommunikationschef i spetsen, mailade Maja om sitt tillfälligt ...

Har interimskonsulter snabbare till beslut?

En stor fördel med att vara interimskonsult är att man, i mindre utsträckning, påverkas av inte...

Interim Search rekryterar Mats Reidler

Interim Searchs senaste rekrytering heter Mats Reidler. Han kommer senast från Rejlers där han ...

Nå hållbarhetsmål med interimskonsult

Det finns nice to have och need to have. Kompetens inom hållbarhetsfrågor och hur man säkerstäl...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim biträdande Jurist

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. I ok...

Lyckas med långa förändringsuppdrag

Många konsulter väljer interimskarriären för att de vill jobba med förändringsledning som primä...

Interim Brottsbekämpare

”Branschen skriker efter brottsbekämpare” skrev Dagens Industri i förra veckan. Brottsbekämparn...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Underhållschef

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim Head of Innovation

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. Under...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.