Stäng

Det ska kännas tryggt att anlita oss.

Kund?

Kandidat?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: +46 (0)8-556 460 99

Email: konsulter@interimsearch.com

Intresserad av uppdrag?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller skicka oss en spontanansökan/uppdatera din tillgänglighet.

Ring oss på telefon: +46 (0)8-556 460 00

Prenumerera på nyhetsbrevet

Spontanansökan

För löpande nyheter, följ oss på LinkedIn

Så möjliggör vi 48-timmarsleveranser

Så möjliggör vi 48-timmarsleveranser

48-timmarsgaranti | 2022-09-21

Akuta och affärskritiska behov måste mötas med en skräddarsydd metodik och trygghet. När kunden har särskilt bråttom och behöver en tillfällig chef inom ett par dygn är verksamhetsledningssystem, specialisering och stabila affärsrelationer avgörande. Martin Edqvist fick ett särskilt brådskande behov från sin kund som löstes på mindre än 48 timmar.

Martin Edqvist, rekryteringskonsult på Interim Search, fick kundsamtalet när han var på väg hem från kontoret för att ta kväll. Muntligen beskrevs en utmanande situation på bolaget och en kravspecifikation på en viktig roll som behövde tillsättas akut.

”Kundföretaget avyttrade delar av befintlig verksamhet, för att senare starta ett nytt bolag inom koncernen, med tydlig avsikt att säljas inom en snar framtid. De behövde rätt tillfällig person för att utveckla den nya verksamheten och driva M&A-projekt kopplade till etableringen. Bolaget befinner sig inom energisektorn och det tydligaste skallkravet var att den interima CFO:n de behövde skulle komma från samma bransch”, berättar Martin.

Beställare av interimstjänster vill gärna se logik. De flesta interimskonsulter som kommer in står inför stora utmaningar och avgörande beslut som gör att de måste leverera på utsatt tid. Gärna ett par dagar från att man kontrakterats. Ett försprång, i form av branscherfarenhet, kan därför innebära en trygghet för kunden.

48 timmar tog det innan Martins kund hade presenterats med två lösningar på sitt stora problem. Två seniora, kvalificerade interimskonsulter som båda var tillgängliga och hade arbetat inom snarlika energikoncerner.

”Det var inte mycket att orda om vid det laget. Båda kandidaterna var branschkunniga och hade tacklats med liknande utmaningar som bolaget stod inför. Processen gick väldigt snabbt. Onsdag eftermiddag fick jag samtalet, presenterade kandidater fredag lunch och i anslutning till det hade båda kandidater intervjuats av kunden.”

Varför valde kunden att göra rollen till en interimslösning?
”Det finns många anledningar till att kunder väljer interimslösningar. Bortsett från skäl som anställningsstopp, befordringar eller uppsägningar används interim management ofta för att driva projekt. I detta fall ville man avyttra ett bolag och driva igenom en M&A-process där man sålde det vidare. Man visste på förhand att det var ett tidsbegränsat projekt, som man dessutom behövde en väldigt kvalificerad person för att kunna genomföra.”

Hur möjliggjorde du att kunden fick en lösning på plats så snabbt?
”Kunden var extremt tydlig i att formulera sin kravspecifikation, vilket är en bra förutsättning för att få ett bra urval. Jag visste att branschkunskapen var viktig och kunde genom vårt smarta system få fram lämpliga kandidater med rätt bakgrund. Just CFO:er är något av en paradgren för oss. Vi har träffat, utvärderat och tillsatt många olika CFO-kandidater vilket gör att vi, förutom att ha ett uppdaterat kandidatnätverk, snabbt kan avgöra vilka kandidater som är lämpliga utifrån ett större urval. Uppdraget i sig är också ett avgörande projekt för kunden, att en avyttring framgångsrikt säljs och då av väldigt stor vikt att rätt person står vid rodret. Den angelägenheten bidrar mycket till att samarbetet blir flexibelt och effektivt.” 

 

Så möjliggör vi 48-timmarsleveranser:

1. Smarta system:Vi har en skräddarsydd, beprövad metodik som gör att vi kan sortera bland kandidater med rätt tillgänglighet och specifika skallkrav. Därför är det viktigt att som kandidat påminna oss när du är tillgänglig och skriva konsult-cv:n med många nyckelord som beskriver vad du gjort. M&A är ett typiskt sådant ord vi ibland söker efter.”

2. Senior och efterfrågad roll: ”Vi samarbetar som bäst när kunden är angelägen om att lösa problemet. Akuta, skarpa behov resulterar oftast i de snabbaste tillsättningarna. Efterfrågade roller som till exempel controllers, CFO:er, redovisningskonsulter, HR- och Produktionschefer, där vi har ett upparbetat kandidatnätverk och som vi frekvent tillsätter kan vi oftast gå i mål med särskilt snabbt. Det finns många kandidater som är top of mind och vi kan arbeta med stora urval.

3. Tydlig kund: ”Att kunder levererar en exakt bild av sin situation och kokar ned kravspecifikationen till en ideal kandidat med ett fåtal skallkrav underlättar mycket för att vi ska kunna göra den bästa, mest träffsäkra matchningen.” 

 

Läs även Så möjliggör vi leveranser på fyra timmar

Fler nyheter

Ute på uppdrag: Anders Bjurud

Anders Bjurud har varit interimskonsult sedan 2019 och har bland annat verkat som interim VD &a...

HR-chefen: ”Våra interimskonsulter är några av våra bästa investeringar”

Arnt Morten Skei är Head of Global HR & Sustainability i det snabbväxande industribolaget H...

Transformationsledaren Paul: ”Använder interim management för att det är enkelt”

Paul De Freene är Vice President Service Operations och ansvarig Transformationsledare på det m...

”Mår som bäst av att vara kreativ under tidspress”

Interim Search välkomnar en ny kollega till teamet! Maja Johansson gick in som Manager/Rekryter...

Kravlista: omöjlig

Som Rekryteringskonsult och Researcher på Interim Search är det inte sällan man arbetar mot odd...

Interim Search’s International Desk solves competence needs globally

In 2022 Interim Search launched the business area International Desk, led by AnnaCarin Stolpe. ...

Interim Search löser globala kompetensbehov med International Desk

I fjol lanserade Interim Search affärsområdet International Desk, med AnnaCarin Stolpe i spetse...

Supply Chain-konsulter skapar samordning snabbt

Den senaste tiden har interimsmarknaden för Supply Chain-konsulter vuxit avsevärt. Kundföretage...

Marknadskoll med Michael

Michael Rooslien är Director/Rekryteringskonsult som har arbetat på Interim Search i snart ett ...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com