Stäng

Det ska kännas tryggt att anlita oss.

Kund?

Kandidat?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: +46 (0)8-556 460 99

Email: konsulter@interimsearch.com

Intresserad av uppdrag?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller skicka oss en spontanansökan/uppdatera din tillgänglighet.

Ring oss på telefon: +46 (0)8-556 460 00

Prenumerera på nyhetsbrevet

Spontanansökan

För löpande nyheter, följ oss på LinkedIn

HR-chefen: ”Våra interimskonsulter är några av våra bästa investeringar”

HR-chefen: ”Våra interimskonsulter är några av våra bästa investeringar”

intervju | 2023-05-04

Arnt Morten Skei är Head of Global HR & Sustainability i det snabbväxande industribolaget Hydroscand. Som i fallet med alla snabbrörliga, föränderliga bolag kan kompetensbehov snabbt uppstå – dessutom med konsekvenser för bolagets framfart och pågående affärskritiska projekt. För att säkerställa att organisationen alltid har tillgång till rätt kompetens har Arnt och ledningen på Hydroscand ett återkommande verktyg för att fylla akuta kompetensglapp – Interim Management.

Arnt har en historik i flera stora, globala bolag som inte är några främlingar för Interim Management. Med åren har Arnt dock sett stor utveckling i etableringen av Interim Management, vilka affärskritiska behov det kan lösa och mängden roller som kan komma från en och samma uppdragsgivare. ”Vår omvärld förändras otroligt snabbt, vilket gör Interim Management till ett effektivt verktyg som kan användas på flera olika sätt. Bolag idag växer snabbt, man verkar på en globaliserad marknad och digitaliserar verksamheten på olika håll. Dessutom växer det fram fler regelverk som företag behöver förhålla sig till – i synnerhet vi som är storbolag. Det mest aktuella utvecklingsområdet just nu är hållbarhetsredovisning och ESG-rapportering. Det är något som berör alla stora bolag och där man behöver specialistkunskaper för att kunna säkerställa regelefterlevnad. Med tanke på den generellt höga förändringstakten är Interim Management en stor trygghet för mig. Beslutsfattande, projekt och leverans behöver gå snabbare idag och som HR-chef finns det ett nästintill omättat behov av att alltid ha rätt kompetens på rätt plats och i rätt tid,” säger Arnt.

Vilka interimspositioner har ni placerat inom Hydroscand?
Nyligen anlitade vi en interim Sustainabilitykonsult i Norge via Interim Searchs International Desk. Interimskonsulten hjälper oss att bygga upp vår hållbarhetsstrategi som i vår bransch, och med vår position, behöver vara transparent. Det är ett omfattande arbete där vi måste kvalificera leverantörer i flera led. Det är också ett kritiskt affärsområde, så att få in rätt person på den positionen kunde helt enkelt inte vänta. Våra interimskonsulter har varit några av våra bästa investeringar – tidsåtgången på uppdragen har varierat, men som kund får vi mycket värde på bara sex månader.

Vad har flera interimskonsulter för effekt på organisationen?
Mycket blir gjort på kort tid. När flera nya chefer och specialister kommer in för att genomdriva förändring och implementera nya processer i organisationen går det inte obemärkt förbi. På ett sätt kan det vara svårt att bygga upp förtroende och bli en självklar del av kulturen, det krävs en duktig och rutinerad interimschef för att lyckas med det. Å andra sidan tycker jag att det skapas en härlig atmosfär med optimism och framåtanda när bolaget utvecklas på många håll samtidigt.

Som återkommande beställare av interimstjänster, vad får man för mervärde av en interimskonsult?
Jag tycker att det är optimalt för att driva förändring. Som jag var inne på tidigare så ändrar sig marknaden och omvärlden snabbt. När organisationer måste ta en ny riktning eller bli mer konkurrenskraftiga inom ett visst område behövs det oftast en ny person med annan kompetens och ett nytt perspektiv. Interna medarbetare sitter redan med sina ansvarsområden och har förmodligen inte tillräckligt med tid att ta sig an affärskritiska projekt. Enligt min erfarenhet är det största mervärdet med Interim Management att interimskonsulten är färdig att leverera från start och kan ägna sig helt och fullt åt en väldigt viktig och konkret uppgift.

Fler nyheter

Ute på uppdrag: Anders Bjurud

Anders Bjurud har varit interimskonsult sedan 2019 och har bland annat verkat som interim VD &a...

Transformationsledaren Paul: ”Använder interim management för att det är enkelt”

Paul De Freene är Vice President Service Operations och ansvarig Transformationsledare på det m...

”Mår som bäst av att vara kreativ under tidspress”

Interim Search välkomnar en ny kollega till teamet! Maja Johansson gick in som Manager/Rekryter...

Kravlista: omöjlig

Som Rekryteringskonsult och Researcher på Interim Search är det inte sällan man arbetar mot odd...

Interim Search’s International Desk solves competence needs globally

In 2022 Interim Search launched the business area International Desk, led by AnnaCarin Stolpe. ...

Interim Search löser globala kompetensbehov med International Desk

I fjol lanserade Interim Search affärsområdet International Desk, med AnnaCarin Stolpe i spetse...

Supply Chain-konsulter skapar samordning snabbt

Den senaste tiden har interimsmarknaden för Supply Chain-konsulter vuxit avsevärt. Kundföretage...

Marknadskoll med Michael

Michael Rooslien är Director/Rekryteringskonsult som har arbetat på Interim Search i snart ett ...

HR-chefen: ”Därför har jag en dedikerad interimsleverantör”

Ann-Charlotte Francis är CHRO som i sitt framåtlutade ledarskap ofta använt sig av interim mana...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com