Kund?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: 08-556 460 99

Email: [email protected]

Ett uppdrag under förändring

Ett uppdrag under förändring

Marknadskoll | 2017-11-19

Interim Management utvecklas i rasande takt. Inte bara ur ett kundperspektiv och att fler tar det aktiva valet att börja arbeta som interimskonsulter. När jag började arbeta med rekrytering av interima chefer, över sju år sedan, var uppdraget helt annorlunda jämfört med idag.


Då handlade min roll om att hitta en person som uppfyllda baskraven. Det vill säga, hitta en kandidat som hade arbetat som exempelvis CFO på ett tjänsteföretag, var tillgänglig omgående, kostade under klientens budget och var intresserad av det interministska uppdraget. I takt med att den svenska marknaden för tillfälliga chefer och specialister har utvecklats har även vårt uppdrag som rekryterare förändrats. Idag är kandidatunderlaget mångfaldigt större än vad det var då och i takt med att urvalet förbättras så ökar även klienternas förväntansbild. Idag handlar det således inte om att hitta en kandidat, det kan alla med ett LinkedInkonto göra, utan att kunna utvärdera hela marknaden av interimskonsulter och presentera ett urval med de bästa kandidaterna för uppdraget. Gärna 3-5 personer. Klienternas förväntan har även ökat vad gäller hastigheten i tillsättningarna varpå vi som rekryterare utmanas i såväl precision som hastighet i vår leverans. Så var det inte tidigare.

Vi har anpassat hela vår verksamhet efter ovanstående, det vill säga kunna möta efterfrågan på att leverera rätt kandidater för uppgiften, snabbt. Att vi har exceptionell bra täckning på kandidatsidan gör dessutom att vi kan konkurrensutsätta konsulterna och därmed också leverera till marknadsmässiga priser. Min bedömning, utan att slå mig alltför mycket på bröstet, är att konkurrenterna inte mött utvecklingen på samma sätt och att det är stark bidragande faktor till att vi dubblar vår omsättning från 15 MSEK till 30 MSEK i år. Det känns fantastiskt roligt.

I samma andetag vill jag säga att det roliga bara har börjat. Vi har nämligen växlat upp rejält för att år 2016 ska bli året då verksamheten verkligen lyfter. Vår tillväxtplan innefattar att satsa ännu mer resurser på att göra Interim Search till en attraktiv samarbetspartner för interima rekryteringar. Vad innebär det mer konkret? Bland annat har vi satsat två år (!) på att utveckla ett verksamhetsledningssystem som kommer att gå live i januari 2016 och som kommer utgöra navet i hela organisationen. Det tillåter oss att leva upp till krav om ISO-certifieringar, miljöcertifikat, hantera risker och skala upp och styra verksamheten på en helt ny nivå. På temat risk har vi under året infört obligatoriska bakgrundskontroller som troligtvis är marknadens mest ambitiösa. Det ökar tryggheten för alla involverade, inte minst för kunden, vilket är en viktig aspekt som ytterligare ska stärkas under det kommande året.

Andra framsteg, de viktigaste, är att vi lyckats attrahera flera nya kollegor som kommer stärka vår kompetens och påtagligt öka vår leveranskapacitet. Jag som VD är oerhört stolt över att vi fått med dessa högkalibriga personer på vår resa och ser fram emot att berätta mer om personerna –men jag får hålla mig. Det kommer mer information om detta inom kort. En sak kan jag avslöja: vi kommer med största sannolikhet ha störst organisation i Norden av de aktörer som fokuserar på Interim Management.

Ett uppdrag under förändring –vad innebär detta för den närmsta framtiden? Jag är övertygad om att Interim Management kommer att fortsätta att växa och bli en tydligare del av svenska bolags humankapitalstrategi. Vi på Interim Search är redo att inte bara leverera på dessa behov utan även att driva utvecklingen framåt på ett tydligt sätt. Vi märker av det redan nu, hur vi i dialoger med kunder introducerar Interim Management som ett alternativ som de inte tänkt på. Det har resulterat i att vi tillsatt ett större spektra av roller i år jämför med tidigare. Affärsområdeschefer, CFO i Tyskland, Säljchef, Kreditchef, VD i Spanien, IR-chef, Presschef, Produktchef och Produktionschef för att nämna några. Det ligger i vårt uppdrag framgent att bli ännu mer konsultativa i vår roll som Rekryteringskonsulter.

Med de orden så vill jag avslutningsvis tacka alla klienter, kandidater och samarbetsparters, våra anställda, vår Board of Advisory och alla andra som hjälper oss i att utveckla branschen. Jag vill även tacka våra branschkollegor som håller oss framåtlutade och på tårna.

Hoppas att ni alla som läser detta får ett riktigt bra avslut på året och en stark start på 2016!

 

Med vänliga hälsningar,

Stefan Granqvist

VD Interim Search

Fler nyheter

Upphandling
2016-08-22

Migrationsverket har utsett Interim Search som vinnare i den nyligen avslutade upphandlingen av...

tillgänglighet
2016-08-29

I takt med att Interim Search växer ser vi en ökad efterfrågan på vår tillgänglighet från våra ...

Guide
2018-08-01

Du får en chans att förmedla ett första intryck hos kunden. Här kommer några enkla råd hur du f...

Guide
2017-05-14

Det finns en uppsjö av tips kring cv-skrivande och en hel industri med människor som ger råd om...

Intervju
2017-05-18

Han är finanspionjären som startade Nordens första Private Equity-företag, genomförde Sveriges ...

Intervju
2017-03-31

Monica Lingegård är VD för Samhall AB. Genom hennes ledarskap har företaget tagit stora steg i ...

Marknad
2016-05-18

Stefan Granqvist är VD, Partner och en av grundarna av Interim Search AB. Han har arbetat med i...

Nyheter
2017-10-09

Som ny ordförande för Svenska Riskkapitalföreningen har Elisabeth Thand Ringqvist, efter den fö...

Samarbete
2016-11-04

Interim Search fördjupar samarbetet med säkerhetsföretaget Actsec Business Security och inklude...

Testa vad vi går för som leverantör!

Vi på Interim Search är vana vid snabba puckar. Tack vare ett mycket omfattande kandidatnätverk och att vi anpassat hela vårt arbetssätt utifrån de specifika förutsättningar som interimstillsättningar kräver kan vi leverera en kortlista på 48 timmar. Det är kostnadsfritt tills om/när ni anlitar någon via oss och vi kräver ingen exklusivitet. Välkomna!

  • Data & Sekretesspolicy
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hastighet

48h leveransgaranti

Säkerhet

Omfattande bakgrundskontroller

Låg risk

Inget krav på exklusivitet

Precision

Anpassad rekryteringsprocess

Stort nätverk

5000+ intervjuade konsulter

Specialisering

Uteslutande tillfälliga uppdrag

Egenutvecklade system

Stödjer egenutvecklad metodik

Kvalitetssäkring

VLS enligt ISO 9001

Anpassad metodik

Tillåter snabbhet och precision

Nöjdhetsgaranti

Ansvar för våra leveranser

Oberoende urval

Inga personer på bänken

Geografisk täckning

Tillsättningar i hela Sverige

Industriella experter

Nätverk av industrirådgivare

Rådgivning

Erfarna medarbetare

Branschoberoende

Heltäckande leveranskapacitet

Egna kanaler

Stark närvaro i sociala medier

Hållbarhet

enligt ISO 14001 och OHSAS 18001

Tillgänglighet

Jourtelefon för kunder 24/7

Uppdaterade

Fråga oss om de senaste trenderna

Kostnadseffektivitet

Inga uppstartskostnader

Etablerade

En av Nordens största aktörer

Telefon
Formulär
Journummer
Spontanansökan
Följ oss

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
[email protected]