Interim på båda sidor av bordet

Interim på båda sidor av bordet

Kundcase | 2020-02-20

Per Sundqvist är CFO tillika COO på börsnoterade techbolaget Fingerprint Cards. De befinner sig i ett konkurrensutsatt segment med en stor och föränderlig marknad i Asien. För att ligga i framkant och klara av stora svängningar har Per, som själv har tidigare erfarenhet som interimschef, använt sig av tillfällig kompetens.

Per Sundqvist har hunnit med en lång karriär med två vändor på börsen samt flertalet operativa roller inom riskkapitalägda bolag.

”Det som driver mig är frihet och förändringsprojekt med tydliga mandat att skapa värde. Det passar mig och min väldigt operativa personlighet.”

Efter nästan 20 år i blandade konsultroller och anställningar med en rad turnarounds i ryggen sitter Per idag som permanent CFO och COO på Fingerprint Cards. Företaget är en globalt stark spelare inom biometriska lösningar och med stor framgång i att applicera sin teknik i linje med marknadens efterfrågan. Fingerprint Cards utvecklar teknik där du själv är nyckeln till din telefon eller kreditkort och det möjliggör att användaren exempelvis helt slipper pinkoder och risk för till exempel skimming. Bolaget genomgår en stor förändringsresa och som rutinerad interimschef vet Per Sundqvist att svaret för att nå snabba resultat i anpassning av en organisations upp- och nedgångar, stavas interim management.

”Då jag själv arbetat som interimschef i förändringsprojekt där man vill ha snabba resultat vet jag vad en duktig interimsresurs kan tillföra. Uppdragsgivarna har tyckt om att ha mig som extern resurs då jag inte har någon annan agenda förutom att genomföra den specifika uppgift jag är anlitad för. Dessutom i en position där jag kunnat vara helt objektiv på grund av att jag inte har någon tidigare historia i bolaget.”

Per beskriver att Fingerprint Cards var i ett läge där man behövde förändra processer väldigt snabbt. Den interna organisationen var redan hårt belastade och man landade därför i att den som skulle driva ett nytt digitalt förändringsprojekt borde tas in tillfälligt. I Pers bransch går det snabbt och han beskriver att innovation och förändringsbenägenhet är A och O för att överleva.

”Vår förändringstakt kräver att jag tar in någon som är startklar från dag ett. Jag behöver någon som snabbt kan sätta sig in i problemet och vet hur man åtgärdar det med ett minimum av handledning. Med facit i hand är därför interimskonsulter centrala i en förändringsresa som kräver snabba resultat. De har gjort att våra projekt nu är på banan utan att det tagit kraft och tid från övriga organisationen.”

Fler nyheter

“Interim Search hjälpte mig hitta uppdrag där jag kunde göra verklig skillnad”

Peder Welander arbetar som interimschef och har sedan 2023 samarbetat med Interim Search. Med e...

“Interim Search har hjälpt mig att hitta uppdrag som jag annars inte skulle ha känt till”

Viktor Sylvan arbetar som interim KAM och har under en tid funnits i Interim Search nätverk. På...

Högst upp på önskelistan: hållbarhetschef

Hållbarhetschefer är hett villebråd på interimsmarknaden. De tillhör dessutom de mest självgåen...

Turnarounds begin with trust

Ryan Looysen is an interim CEO, currently hired on an assignment via Interim Search. He is spec...

Digitalisera med interimskonsult

Interim Management innebär vanligtvis att tillsätta en tillfällig chef eller specialist under e...

”Affärsnyttan motiverar mest”

Michael Sjödin är Interim Searchs senaste tillskott. Han kommer från 25 års erfarenhet inom kom...

Har kunden alltid rätt?

Kunden har alltid rätt, brukar det låta. När det kommer till interimsrekrytering kan dock behov...

Interimschefens råd: ”Gör dig umbärlig”

Anders Holmberg startade som egen konsult 2019 och har därefter varit efterfrågad på interimsma...

Hon driver Interim Searchs satsning Talent Search

Linda Kvarnström är ny VD på företaget Talent Search. Det är grundarna till Interim Search, Ste...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.