Kund?

Kandidat?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: 08-556 460 99

Email: [email protected]

Intresserad av uppdrag?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att prenumerera på nya uppdrag eller skicka oss en spontanansökan/uppdatera din tillgänglighet.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Spontanansökan och uppdatering av tillgänglighet

background image

Varför arbeta som interimskonsult?

Vi behöver inte gå längre tillbaka än till år 2005 då begreppet ”konsult” var synonymt med någon som valt att trappa ner fram till pensionen, eller en person som av olika anledningar inte kunde få en fastanställning. Idag har pendeln svängt.

Långsiktig karriär som tillfällig chef?

Interimskonsulter har gemensamt att de är personer som är tillräckligt drivna, kunniga och självsäkra på sin kompetens att de inte behöver den trygghet som en anställning innebär. Trenden de senaste åren har varit, och fortfarande är, att betydligt större andel yngre personer tagit det aktiva valet att bli interimskonsulter.

När vi intervjuar kandidater och frågar dem varför de valt att ha temporära roller som permanent sysselsättning så är det återkommande att de uppskattar resultatfokus och att finnas på plats under en tidsbegränsat period för att lösa ett specifikt problem. Många har nått den strategiska höjd de trivs med och är sedan mer intresserade att få en bredd i sin kompetens. I rollen som interimkonsult får se en mängd olika företag, uppleva olika företagskulturer, olika affärsmodeller och människor.


Robert Schönbeck
 ”Jag valde att starta en ny karriär som efter många år som anställd för att få möjlighet att jobba mer flexibelt och komma in i nya företag och uppleva nya sätt att göra affärer. I rollen som interimschef har man en krävande men mycket givande uppgift att snabbt komma in och leverera resultat hos kunden, tempoväxlingar som passar mig som person. Jag kan varmt rekommendera er som funderar på en konsultkarriär att ta steget!”

Robert Schönbeck har bland annat haft rollen som CFO på Paynova och Dialect. Han arbetar för tillfället via Interim Search som interim CFO på ett IT-bolag.

 

Skärmavbild 2015-06-30 kl. 09.49.48

”Att arbeta som interimskonsult innebär en fri roll, ofta med tydliga mandat och en väldefinierad uppgift, vilket passar mig bra. Jag trivs med att jobba intensivt i perioder, göra mitt yttersta för att leverera det kunden vill ha och behöver. Kunderna uppskattar att ta in någon som har en utomståendes perspektiv och jag får möjligheten att se nya företag och branscher.”

Mattias Nygren har gjort karriär som Business Controller och avancerade till Ekonomichef på Hudson innan han beslutade sig för att börja arbeta som interimskonsult för tre år sedan. Han har bland annat haft ett längre uppdrag via oss på Interim Search som Business Controller på ett internationellt FMCG-företag.
Telefon
Formulär
Journummer
Spontanansökan
Följ oss

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
[email protected]