Kund?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: 08-556 460 99

Email: [email protected]

Varumärkesguruns 7 bästa råd

Varumärkesguruns 7 bästa råd

Personal Branding | 2018-08-26

Personal Branding är oerhört spännande. Framförallt eftersom det är så få karriärister som arbetar aktivt med att bygga sitt eget varumärke. Richard von Essen är en av Sveriges mest frekvent anlitade rådgivare i att bygga personliga varumärken. Vi bad honom att dela med sig av sina bästa råd.


-Många lägger ner exceptionell kraft på att bli bäst på sitt yrke med allt vad det innebär, men ägnar sällan någon energi åt hur man presenterar och bygger det personliga varumärket. Bland kollegor, konkurrenter bekanta, rekryterare, branschfolk och andra personer som potentiellt är nyckeln till de mål man vill uppnå.

De interimkonsulter som vill maximera möjligheterna att anlitas för de mest intressanta, utmanande och attraktiva uppdragen måste jobba aktivt med att sticka ut ur mängden. Här kommer därför 7 konkreta tips på hur du bygger ditt personliga varumärke vilket kommer ha en stor positiv påverkan på efterfrågan av dina tjänster.

Fokus

Skip the crap. Det är inte förtroendegivande. Börja arbetet med att bygga ditt personliga varumärke genom en rannsakning av dig själv, vad du är bra på och vilka uppdrag du vill ha. Var konkret och våga stänga några dörrar så kommer andra att öppnas. Prioritera och fokusera din kommunikation på vem du är och vad du är bra på. Skala bort all onödig information som bara gör det svårare att se logiken i att din kompetens passar kundens behov. Och kom ihåg –ingen är bra på allt så försök heller inte förmedla det. Du kommer att misslyckas.

Silverfat

Låt ditt CV sticka ut ur mängden genom tydlighet. Utgå ifrån köparens behov, det vill säga lyft fram hur du skapar värden för kunden, inte tvärt om. Anpassa innehållet utifrån vad som är relevant för tjänsten och ha hela tiden i åtanke att läsaren ska se logiken i hur det du har gjort är relevant för uppdraget. Förenkla för läsaren att få en överblick med en ingress överst i ditt cv och lägg tid på layout. Vad du skriver, hur det formuleras och hur det presentera ska rimma ihop med vad du vill förmedla och ge en sammanhängande bild av dig som person och yrkesmänniska.

Påminn

Min mamma brukade säga att det var mitt eget ansvar att göra mig påmind bland mina vänner, inte tvärt om. Det gäller i ännu högre grad relationer i näringslivet. Syns du inte så finns du inte. Det innebär att du måste vara aktiv i dina digitala kanaler. Välj dina budskap med omsorg och glöm aldrig att dina kontakter kommer att bilda sin uppfattning om dig till stor del baserat på vad du publicerar.

Ledord

Ledord är ett kraftfullt verktyg och kommunikativt likvärdigt med en bild. Använd dina ledord i din professionella kommunikation och låt de indirekt påverka de övriga budskapen som du sänder ut. Som interim ekonomikonsult kanske du vill uppfattas som Noggrann, Snabb & Operativ. Underbygg då detta genom att lyfta fram relevanta erfarenheter i CV:t, på sociala nätverk och när du beskriver dig själv för en potentiell uppdragsgivare. Välj dina ledord med mycket stor omsorg då de kommer att bidra till hur omgivningen definierar dig och ditt personliga varumärke. Själv har jag valt the beautiful art of being understood då det sammanfattar kundvärdet som jag skapar.

Bilder

Ett enkelt sätt att skapa identitet är att använda sammanhängande fotografiskt material av sig själv i alla media. Låt inte amatörer påverka ditt personliga varumärke negativt. Satsa istället på proffsfotografering så får du kontroll över dina bilder och budskapet som de förmedlar.

Referenter 

De referenspersoner som du anger bör ge en så sammanhängande bild av dig och ditt varumärke som möjligt. Om du exempelvis vill uppfattas som Noggrann, Snabb & Operativ för att det är dessa egenskaper som oftast krävs för de uppdrag du är intresserad av så är det viktigt att referenspersonerna vet att de ska belysa dina erfarenheter av dig med detta i åtanke. Annars är det lätt hänt att de fokuserar på ditt arbete i ledningsgruppen, dina ledaregenskaper eller något annat som inte relevant för uppdragen du är intresserad av.

Ansvar

Ta kontroll och ansvar för ditt personliga varumärke –du har ett oavsett om du vill eller inte. Tänk igenom vart du vill i karriären och livet i allmänhet, sätt upp mål, delmål och en kommunikationsplan som hjälper dig att komma dit du vill. Kom ihåg: medvetna val och en plan för att uppnå sina mål är avgörande för framgång. Eller som talesättet säger you cant score without a goal. Det gäller även i varumärkessammanhang.


 

Skärmavbild 2015-02-24 kl. 15.18.59Richard von Essen (LinkedIn) har arbetet med varumärken hela sitt liv. Hans specialkompetenser är inom varumärkesstrategi, juridisk säkring och finansiell värdering av varumärken. Richard har varit rådgivare till såväl fåmansbolag som börsnoterade koncerner. Han är också en av Sveriges mest frekvent anlitade rådgivare av personer i ledande befattning och i offentlig ställning i att bygga personliga varumärken. Du hittar honom idag på SoftRobot AB.

Fler nyheter

Media
2015-04-06

Chefer tillsätts allt oftare för kortare uppdrag. Det har bäddat för en rad snabbväxande bolag ...

Nyheter
2017-03-04

Stefan Granqvist, VD Interim Search, är aktuell i den nypublicerade Konsultboken Guiden till at...

Intervju
2017-02-05

Han är känd för våghalsiga äventyr tillika storslagen och kreativ marknadsföring. En filantrop ...

Utmärkelse
2018-10-12

Interim Search har i år blivit utsett till Superföretag 2018 av Veckans Affärer. För att kvala ...

pressrelease
2018-09-21

Uppgifterna som framkommit i media, där Karolinska Sjukhuset anlitat konsulter genom en annan a...

Pressrelease
2018-04-30

Utmärkelsen Årets Förändringsledare 2017 har delats ut i Stockholm för tredje året i rad. Den h...

Marknad
2016-05-18

Stefan Granqvist är VD, Partner och en av grundarna av Interim Search AB. Han har arbetat med i...

Guide
2018-09-10

Sitter du fast i en anställning och vill söka dig till interimsbranschen men vill inte säga upp...

Samarbete
2016-08-12

Interim Search har tecknat ett samarbetsavtal med Avanade för resursförsörjning av interimistis...

Testa vad vi går för som leverantör!

Vi på Interim Search är vana vid snabba puckar. Tack vare ett mycket omfattande kandidatnätverk och att vi anpassat hela vårt arbetssätt utifrån de specifika förutsättningar som interimstillsättningar kräver kan vi leverera en kortlista på 48 timmar. Det är kostnadsfritt tills om/när ni anlitar någon via oss och vi kräver ingen exklusivitet. Välkomna!

  • Data & Sekretesspolicy
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hastighet

48h leveransgaranti

Säkerhet

Omfattande bakgrundskontroller

Låg risk

Inget krav på exklusivitet

Precision

Anpassad rekryteringsprocess

Stort nätverk

5000+ intervjuade konsulter

Specialisering

Uteslutande tillfälliga uppdrag

Egenutvecklade system

Stödjer egenutvecklad metodik

Kvalitetssäkring

VLS enligt ISO 9001

Anpassad metodik

Tillåter snabbhet och precision

Nöjdhetsgaranti

Ansvar för våra leveranser

Oberoende urval

Inga personer på bänken

Geografisk täckning

Tillsättningar i hela Sverige

Industriella experter

Nätverk av industrirådgivare

Rådgivning

Erfarna medarbetare

Branschoberoende

Heltäckande leveranskapacitet

Egna kanaler

Stark närvaro i sociala medier

Hållbarhet

enligt ISO 14001 och OHSAS 18001

Tillgänglighet

Jourtelefon för kunder 24/7

Uppdaterade

Fråga oss om de senaste trenderna

Kostnadseffektivitet

Inga uppstartskostnader

Etablerade

En av Nordens största aktörer

Telefon
Formulär
Journummer
Spontanansökan
Följ oss

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
[email protected]