Stäng

Det ska kännas tryggt att anlita oss.

Kund?

Kandidat?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: +46 (0)8-556 460 99

Email: konsulter@interimsearch.com

Intresserad av uppdrag?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller skicka oss en spontanansökan/uppdatera din tillgänglighet.

Ring oss på telefon: +46 (0)8-556 460 00

Prenumerera på nyhetsbrevet

Spontanansökan

För löpande nyheter, följ oss på LinkedIn

Varumärkesguruns 7 bästa råd

Varumärkesguruns 7 bästa råd

Personal Branding | 2018-08-26

Personal Branding är oerhört spännande. Framförallt eftersom det är så få karriärister som arbetar aktivt med att bygga sitt eget varumärke. Richard von Essen är en av Sveriges mest frekvent anlitade rådgivare i att bygga personliga varumärken. Vi bad honom att dela med sig av sina bästa råd.

-Många lägger ner exceptionell kraft på att bli bäst på sitt yrke med allt vad det innebär, men ägnar sällan någon energi åt hur man presenterar och bygger det personliga varumärket. Bland kollegor, konkurrenter bekanta, rekryterare, branschfolk och andra personer som potentiellt är nyckeln till de mål man vill uppnå.

De interimkonsulter som vill maximera möjligheterna att anlitas för de mest intressanta, utmanande och attraktiva uppdragen måste jobba aktivt med att sticka ut ur mängden. Här kommer därför 7 konkreta tips på hur du bygger ditt personliga varumärke vilket kommer ha en stor positiv påverkan på efterfrågan av dina tjänster.

Fokus

Skip the crap. Det är inte förtroendegivande. Börja arbetet med att bygga ditt personliga varumärke genom en rannsakning av dig själv, vad du är bra på och vilka uppdrag du vill ha. Var konkret och våga stänga några dörrar så kommer andra att öppnas. Prioritera och fokusera din kommunikation på vem du är och vad du är bra på. Skala bort all onödig information som bara gör det svårare att se logiken i att din kompetens passar kundens behov. Och kom ihåg –ingen är bra på allt så försök heller inte förmedla det. Du kommer att misslyckas.

Silverfat

Låt ditt CV sticka ut ur mängden genom tydlighet. Utgå ifrån köparens behov, det vill säga lyft fram hur du skapar värden för kunden, inte tvärt om. Anpassa innehållet utifrån vad som är relevant för tjänsten och ha hela tiden i åtanke att läsaren ska se logiken i hur det du har gjort är relevant för uppdraget. Förenkla för läsaren att få en överblick med en ingress överst i ditt cv och lägg tid på layout. Vad du skriver, hur det formuleras och hur det presentera ska rimma ihop med vad du vill förmedla och ge en sammanhängande bild av dig som person och yrkesmänniska.

Påminn

Min mamma brukade säga att det var mitt eget ansvar att göra mig påmind bland mina vänner, inte tvärt om. Det gäller i ännu högre grad relationer i näringslivet. Syns du inte så finns du inte. Det innebär att du måste vara aktiv i dina digitala kanaler. Välj dina budskap med omsorg och glöm aldrig att dina kontakter kommer att bilda sin uppfattning om dig till stor del baserat på vad du publicerar.

Ledord

Ledord är ett kraftfullt verktyg och kommunikativt likvärdigt med en bild. Använd dina ledord i din professionella kommunikation och låt de indirekt påverka de övriga budskapen som du sänder ut. Som interim ekonomikonsult kanske du vill uppfattas som Noggrann, Snabb & Operativ. Underbygg då detta genom att lyfta fram relevanta erfarenheter i CV:t, på sociala nätverk och när du beskriver dig själv för en potentiell uppdragsgivare. Välj dina ledord med mycket stor omsorg då de kommer att bidra till hur omgivningen definierar dig och ditt personliga varumärke. Själv har jag valt the beautiful art of being understood då det sammanfattar kundvärdet som jag skapar.

Bilder

Ett enkelt sätt att skapa identitet är att använda sammanhängande fotografiskt material av sig själv i alla media. Låt inte amatörer påverka ditt personliga varumärke negativt. Satsa istället på proffsfotografering så får du kontroll över dina bilder och budskapet som de förmedlar.

Referenter 

De referenspersoner som du anger bör ge en så sammanhängande bild av dig och ditt varumärke som möjligt. Om du exempelvis vill uppfattas som Noggrann, Snabb & Operativ för att det är dessa egenskaper som oftast krävs för de uppdrag du är intresserad av så är det viktigt att referenspersonerna vet att de ska belysa dina erfarenheter av dig med detta i åtanke. Annars är det lätt hänt att de fokuserar på ditt arbete i ledningsgruppen, dina ledaregenskaper eller något annat som inte relevant för uppdragen du är intresserad av.

Ansvar

Ta kontroll och ansvar för ditt personliga varumärke –du har ett oavsett om du vill eller inte. Tänk igenom vart du vill i karriären och livet i allmänhet, sätt upp mål, delmål och en kommunikationsplan som hjälper dig att komma dit du vill. Kom ihåg: medvetna val och en plan för att uppnå sina mål är avgörande för framgång. Eller som talesättet säger you cant score without a goal. Det gäller även i varumärkessammanhang.


 

Skärmavbild 2015-02-24 kl. 15.18.59Richard von Essen (LinkedIn) har arbetet med varumärken hela sitt liv. Hans specialkompetenser är inom varumärkesstrategi, juridisk säkring och finansiell värdering av varumärken. Richard har varit rådgivare till såväl fåmansbolag som börsnoterade koncerner. Han är också en av Sveriges mest frekvent anlitade rådgivare av personer i ledande befattning och i offentlig ställning i att bygga personliga varumärken. Du hittar honom idag på SoftRobot AB.

Fler nyheter

Årets Förändringsledare 2020 Karolinska

Personal på Karolinska Universitetssjukhuset får vår utmärkelse för sitt innovativa och snabba sätt att lösa krisen kring skyddsutrustning

Med hjälp av utmärkelsen Årets Förändringsledare uppmärksammar vi ledare, som trots en förändri...

Årets Företagsledare Ericsson

Ericssons vd, Börje Ekholm, får vår utmärkelse för sitt unika sätt att leda till framgång – trots pandemins stora utmaningar

Med hjälp av utmärkelsen Årets Förändringsledare uppmärksammar vi företagsledare, som trots en ...

Verksamhetsberättelse 2020

Interim Search AB har bevisat sin bärighet och stabilitet även under verksamhetsåret 2020. En s...

Financial Times placering ISAB

Financial Times uppmärksammar Interim Searchs snabba tillväxt

Idag publicerar Financial Times sin lista över de 1 000 företag i Europa som växer snabbast jus...

”Interimskonsulter vet vikten av att leverera”

Rolf Berg är interim HR-direktör som anlitats av en rad eminenta uppdragsgivare på både den sve...

Interim Search Göteborg växer med André Chocron

André Chocron ansluter till Interim Search Göteborg i rollen som Manager/senior Rekryteringskon...

”Mer konkurrenskraftig som interimskonsult”

Richard Nelléus är HR-direktör tillika stark förespråkare av interim management. Både som senio...

Årskrönika: ”låt 2021 bli året där samarbete präglar det mesta”

Vi lämnar ett minst sagt annorlunda år bakom oss. Trots oanade utmaningar har Interim Search fo...

6 LinkedIntips som du nog inte hört innan

Det är troligt att det inte är första gången du läser en guide om hur du kan förbättra din Link...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com