Interim Logistikchef

Interim Logistikchef

Marcus är tekniker i grunden och arbetade de första sex åren som systemägare och produktägare för ett listat teknikbolag, innan han överrekryterades av ett säkerhetsbolag för att ansvara för deras produktutveckling. I denna roll ingick även att utvärdera leverantörer, omförhandla kontrakt och förbättra inköpsprocessen i nio av företagets geografiska marknader. Han fick därefter mandatet att starta ett eget företag inom koncernen och utveckla affären mot konsumentmarknaden vilket inkluderade att bygga upp en kundsupport, få infrastruktur på plats och driva försäljning. Efter fem år hade han byggt upp en lönsam affär och rekryterat 75 medarbetare och var redo att gå vidare. Han internrekryterades som logistikchef och fick totalansvaret över företagets logistikorganisation där han initierade och drev igenom ett omfattande effektiviseringsprogram som resulterade i mångmiljonbesparing för koncernen. Han beslutade sig för fyra år sedan för att bli interimkonsult och har sedan dess anlitats av sju uppdragsgivare.

Med ett ovanligt kommersiellt fokus är Marcus intressant för alla större bolag som behöver se över sin logistikfunktion i samband med ett interimistiskt behov av en logistikchef. Han arbetar lika gärna med kostnadsbesparingsprogram som med att bygga upp en ny avdelning och bör sitta i ledningsgruppen för bästa genomslag.

 

Interimskonsult: 837

Sektor: logistik & transport, säkerhet, teknik

Utbildning: civilingenjörsexamen 1991, MBA 2005

Geografisk täckning: Alingsås, Borlänge, Borås, Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlskoga, Karlskrona, Karlstad, Kristianstad, Landskrona, Lidköping, Linköping, Luleå, Lund, Malmö, Motala, Mölndal, Norrköping, Nyköping, Piteå, Sandviken, Skellefteå, Skövde, Stockholm, Sundsvall, Södertälje, Trelleborg, Trollhättan, Uddevalla, Umeå, Uppsala, Varberg, Västerås, Växjö, Ängelholm, Örebro, Örnsköldsvik, Östersund

Ersättning: 1 390 sek/h

Förfrågan på interimskonsult Se fler interimskonsulter

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.