Stäng

Det ska kännas tryggt att anlita oss.

Kund?

Kandidat?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: +46 (0)8-556 460 99

Email: konsulter@interimsearch.com

Intresserad av uppdrag?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller skicka oss en spontanansökan/uppdatera din tillgänglighet.

Ring oss på telefon: +46 (0)8-556 460 00

Prenumerera på nyhetsbrevet

Spontanansökan

För löpande nyheter, följ oss på LinkedIn

Vägen framåt

Vägen framåt

nulägesrapport | 2020-03-20

Det dyker upp en hel del frågor gällande Coronaviruset, både i vår interna organisation och från våra kunder och kandidater. För att besvara funderingar har vi valt att publicera ett internt mail som skickades till våra medarbetare från Wictor Bonde, medgrundare och kommersiell chef på Interim Search. Här är vår väg framåt.


Hej gänget,

Det dyker upp en hel del frågor gällande Corona, både internt och från kunder och kandidater. Det är ett osäkert läge för många och det finns en generell utmaning i hur man som företag ska agera i en helt ny situation i modern tid, i Sverige åtminstone. Osäkerhet kring både hälsorisker, privatekonomi och företagens framtid.

Situationen är allvarlig ur ett hälsoperspektiv för de äldre och de med försvagat immunförsvar. Det innebär för oss internt att vi fortsätter enligt den policy som vi tillsammans utformat. Känner ni er minsta sjuka eller oroliga -stanna hemma. Men den kollektiva panik, rädsla och förvirring som marknaden befinner sig i är inte rationell eller produktiv. Vi på Interim Search kommer fortsätta på inslagen väg. Kort om varför:

Vårt erbjudande

Interimskonsulter är som mest aktuella under tider av förändring. De bidrar med erfarenhet, trygghet och stabilitet. Etablerade konsulter är vana vid obefintliga introduktioner, rutinerade att leda förändring under osäkerhet, orädda att fatta beslut och vana att hugga i så mycket som uppdraget kräver. De chefer som inte övervägt interimslösningar som ett verktyg att driva förändring kommer att göra det nu. Ställ er själva frågan vilken ansvarsfull chef som inte tar sig tid att diskutera detta? Det är avvaktande perioder likt år 2010 (efterdyningarna av finanskrisen med total permafrost på hela marknaden) som vi ska vara oroliga för -inte för turbulenta perioder då våra tjänster behövs som mest.

Ekonomisk uthållighet

I enlighet med vårt företags lågriskstrategi (som vi haft sedan starten) innebär att det finns en krigskassa i bolaget. Den är inte enorm, då det kostar pengar att växa, men möjliggör att vi kan känna oss trygga i att fortsätta framåt utan likviditetsbrist och utan neddragningar. Strategin har även inneburit att vi har låga fasta kostnader och vi arbetar kontinuerligt med att ytterligare sänka dem. I klartext så hänger varken någons jobb eller fruktkorgarna på kontoret löst!

Företagskultur

Stefans och min ambition har från början varit att fostra en företagskultur som präglas av självständighet, eget ansvar och driv. Som vi ibland poängterar så är vi ganska olika personligheter (kanske framförallt Stefan och jag) men det finns flera gemensamma karaktärsdrag hos alla som vi rekryterat. En av de viktigaste är att alla ni har en mycket stark intern motor. Om ni går till er själva -hur många gånger har jag eller Stefan sagt/ insinuerat att någon av er inte arbetar tillräckligt hårt? Inte en enda gång -för det behövs inte. Vi är dessutom vana vid självständigt arbete hemifrån vilket ger oss ytterligare förutsättningar att fortsätta vara produktiva i denna situation.

En annan gemensam nämnare hos oss kollegor är att ett skallkrav för att få arbeta på företaget är att man är en ”good guy”, det vill säga en genuint bra person. Vi har alla ett starkt driv men vi har inga vassa armbågar. Den fantastiska kollegiala attityd vi har ska vi fortsätta att ha. För att vara på säkra sidan, var lite extra uppmärksam på dina kollegor. Mår alla bra? Någon som behöver extra stöd? Stefan och jag anstränger oss för att finnas tillgängliga men vi är ganska många nu och det virtuella ledarskapet har sina begränsningar. Det bubblar redan av initiativ där ni på egen hand har ”virtuell fika” och stöttar varandras arbete på olika sätt, vilket är otroligt positivt. Tack till er alla som inte bara tar ansvar för ert eget arbete utan hela bolagets välmående!

Vägen framåt:

Håll uppe trycket -i det kommersiella, i leveranserna och i humöret! Jag ber er alla att agera utifrån tre ledstjärnor:

  1. Ha fortsatt bra samvete över ditt jobb. Behåll fokus, arbeta med dagliga att-göra-listor och få jobbet gjort.
  2. Lita på systemet. Vi har tillsammans byggt upp Sveriges största aktör inom vår nisch, en framgång som kommer av att vi har ett genuint bra erbjudande. Arbeta enligt modellen och fundera inte på om det fungerar, det vet vi att det gör.
  3. Var föredömen. Ledarskap hos samtliga medarbetare (chefer eller inte) är viktigt när det blåser. Agera rationellt, behåll lugnet, fokusera framåt och var ett stöd för som behöver det, både internt och externt.


Kom ihåg våra värdeord: Trygga, Enkla, Framåtlutade! Nu mer än någonsin.

Oavsett samhällets och marknadens utveckling så kommer vi klara oss väldigt bra, givet att vi fortsätter på inslagen väg. Det innebär att alla fortsätter ta sitt individuella ansvar, oavsett hur länge man varit på företaget och oavsett vilken roll man har. Vi är rädda om varandra och anstränger oss lite extra för att bidra till varandras framgång. Vi behåller en professionell, respektfull och sansad inställning till situationen. Både internt, mot kunder och mot kandidater. Vi fortsätter visa stor hänsyn till hälsorisker och den mentala påfrestning som det kan innebära för de med sköra närstående. Vi kommer ihåg att vi har ett tjänsteerbjudande och ett sätt att arbeta som är mer aktuellt än någonsin. Vi gör alla vårt bästa, fokuserar på arbetstid och säkerställer att vi alla gott samvete för jobbet. När arbetsdagen är över ska vi alla övergå till att fokusera på familj, rekreation och annat normalt i vardagen.

Vi som bolag kommer hålla vår linje och satsa på fortsatt tillväxt och expansion. Det innebär att både internrekryteringar och 100-dagarsplanen är aktuella. Räkna med nya ansikten på kontoret inom kort!

På måndag är det måndagsmöte i vanlig ordning. Jag kommer vara på plats och jag hoppas att ni andra gör mig sällskap. För att öka min närvaro och tillgänglighet kommer jag att (oavsett om jag är på Karlavägen eller hemmakontoret) finnas på Google Hangouts varje dag både före och efter lunch. Ni får gärna ansluta!

Har ni några frågor så finns jag, Stefan eller era andra kollegor bara ett samtal bort!

/Wictor

Fler nyheter

2381 nya interimskonsulter

Vi har tidigare skrivit om hur hösten är en period då många uppdragsgivare anlitar interimskons...

”Interimskonsulter är höstens energiinjektion”

Hösten innebär ofta förändringar i våra organisationer – vare sig det handlar om frön til...

Beteendekonsulten har skapat trygga team

I april förra året intervjuade vi beteendekonsulten Madeleine Geholm. Hon var uthyrd via Interi...

Porträtt: Jessica Frösell

Jessica Frösell är Manager på Interim Search. Hon är också en flitig golfspelare (efter 20 års ...

Porträtt: Nathalie Löfvenmark

Nathalie Löfvenmark är Manager på Interim Search. Hon är även en fikafantast som fått i uppgift...

Porträtt: Johan Linder

Johan Linder är Director på Interim Search. Han är även en träningsentusiast som har funnit sit...

Porträtt: Maja Johansson

Maja Johansson är Manager på Interim Search. Hon är även tidigare proffsdansare som inspireras ...

Porträtt: Frida Hurtig Skjutare

Frida Hurtig Skjutare är Manager på Interim Search. Hon är även en van löpare som gjort medvetn...

Interim Search investerar i Årets Mångfaldsföretag 2022

Just Arrived är ett bemannings- och rekryteringsföretag som grundades 2016. Idén till bolaget k...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com