Stäng

Det ska kännas tryggt att anlita oss.

Kund?

Kandidat?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: +46 (0)8-556 460 99

Email: konsulter@interimsearch.com

Intresserad av uppdrag?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller skicka oss en spontanansökan/uppdatera din tillgänglighet.

Ring oss på telefon: +46 (0)8-556 460 00

Prenumerera på nyhetsbrevet

Spontanansökan

För löpande nyheter, följ oss på LinkedIn

”Om tre år är jag erkänd som en av Sveriges vassaste”

”Om tre år är jag erkänd som en av Sveriges vassaste”

uppföljning | 2018-08-08

För fem månader sedan började Josefin Öhman som Manager på Interim Search. Hon kommer senast från rollen som senior Kundansvarig på ett rekryteringsföretag och har totalt över tio års erfarenhet från rekryteringsbranschen. Josefin har hunnit bli varm i kläderna i sin nya roll och har i skrivande stund åtta interimskonsulter ute på uppdrag och en handfull pågående rekryteringsprocesser. Vi ställde några frågor till Josefin om hur hon upplevt sin första tid på jobbet.

Varför valde du att arbeta med oss på Interim Search?

Det kändes som ett naturligt steg för mig att kliva in i en ännu mer senior verksamhet. Jag har tidigare haft förmånen att tillsätta seniora interimskonsulter så jag hade en bra känsla för vad det här skulle innebära för mig. När jag sedan blev introducerad för Interim Search och fick höra kollegornas tankar och ambitioner kring företaget, hur branschen är under förändring och hur Interim Search är med och formar framtiden för Interim Management i Sverige visste jag ganska snabbt att det var här jag ville fortsätta min karriär.

Hur ser din roll som Manager på Interim Search ut?

Mitt jobb idag innebär att jag tar ansvar för både relationen mot kund och mot konsult, från första kontakt till kontraktsskrivning och kontinuerliga uppföljningar. Jag blir en viktig länk för att kunden ska få ut så mycket av interimskonsulten som möjligt och att konsulten får rätt förutsättningar för ett givande konsultuppdrag. Det här är en självständig roll som passar mig mycket bra och att få vara med hela vägen är något jag älskar med mitt jobb!

Du som tidigare främst jobbat med permanent rekrytering, hur ser du på interimsmarknaden?

Interimsmarknaden i Sverige kommer troligtvis fortsätta att växa. I takt med att beställare blir mer vana att anlita konsulter så kommer kraven på oss leverantörer att fortsätta öka. Det tycker jag redan märks bland mina kunder idag. De kräver delvis att vi är mycket snabba med att presentera kandidater och har höga krav på att konsulterna har rätt bakgrund, personlighet och driv för att få uppdraget.

 

Att vara både snabb och noggrann är en svår balansgång, något som jag tycker Interim Search verkligen lyckats med att bygga system och arbetssätt för.

 

Nu senast kommer du ju från en bakgrund som kundansvarig. Hur ser du på kontakten med kandidater i denna roll?

Det är oerhört fascinerande, inspirerande och lärorikt. Att träffa kandidater i ett viktigt skede i deras liv är så intressant och roligt. De hjälper ju mig också i mitt arbete att förstå olika verksamheter och skillnader i uppdragen. Det leder sen till ett mycket viktigt samarbete mellan mig, konsulten och kunden. Det är ju dessutom rätt sannolikt att konsulten i en framtida roll blir min kund och beställare om jag sköter relationen rätt.

Hur får du dina kickar i jobbet? 

I kontakten med konsulterna och med kunden får jag definitivt kickar och när jag får möjlighet att hjälpa till och inser att jag gör skillnad – då är det magiskt. Självklart ligger en stor del av min arbetsglädje i att jag älskar att göra affärer och friheten i mitt arbete ger mig energi. Den skapar kreativitet, lust och engagemang.

Och på ett mer personligt plan, hur skulle du beskriva dig själv som person? 

Jag är en jordnära, positiv person som tycker om att arbeta med människor och som snabbt får ett starkt engagemang för det jag tar mig an. Jag har blivit mer målmedveten med tiden och vet att allt arbete lönar sig, ger erfarenhet och leder min egen utveckling framåt. Jag har även skaffat mig tålamod med åren, vilket jag tror är en förutsättning för framgång. De som känner mig skulle nog säga att jag är en ”tänkare”, Mina dagliga små stunder av reflektion och egentid är viktiga för mig eftersom arbetet är utåtriktat och familjelivet ofta intensivt. Sen har jag som person lätt att känna tacksamhet – en härlig känsla.

Hur ser du på framtiden, var är Josefin om tre år?

Om tre år är jag erkänd som en av Sveriges vassaste rekryteringskonsulter på att möta kunder och interimskonsulter i deras behov.

 

Intresserad av att komma i kontakt med Josefin? Hon nås enklast på 0705-08 34 78, alternativt josefin.ohman@interimsearch.com.

 

Träffa fler av våra medarbetare.

Fler nyheter

Interim Search fyrfaldigt Gasellföretag

Interim Search utses för fjärde året i rad till Gasellföretag av Dagens Industri. ...

Experten: ”Kina är tillbaka på runt 90 procents sysselsättning”

Coronaviruset lamslog den kinesiska industristaden Wuhan tidigare i januari. Medan stora delar ...

Meg Tivéus – 15 år som styrelseaktiv

Karriären innefattar ledande befattningar och vd-positioner inom Åhlénskoncernen, Posten och Sv...

Pontus Frithiof: ”Anpassa dig, annars är du borta”

Kock, krögare och entreprenör. Pontus Frithiof har under de senaste 20 åren byggt ett eget krog...

Maria Grimaldi om tillväxt i teknikens guldålder

Maria Grimaldi är en innovationsdriven entreprenör som kommer från flera ledande positioner ino...

Porten till Norrland

Interim Search öppnade en filial i Gävleborgs län tidigare i år. Huvudansvarig för att driva re...

Expertens recept för lyckat, långsiktigt styrelsearbete

Åsa Mitsell kommer från 15 års erfarenhet inom kvalificerad rekrytering, sedan 2018 sitter hon ...

Patrick Svensk: förändringsarbete syftar alltid till förbättring

Patrick Svensks karriär började med höga positioner på Kinnevik, till att bli vd för Kanal 5 fö...

Styrelsearbetarens roll i krishanteringen

Hon är styrelseproffs som 2018 utsågs till Sveriges bästa styrelseordförande i ”Chair of ...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

Formulär
Spontanansökan

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
info@interimsearch.com