HR-chefen: ”vi hade inte kunnat leverera utan interimscheferna”

HR-chefen: ”vi hade inte kunnat leverera utan interimscheferna”

kundcase | 2018-11-21

En dryg timmes bilfärd från Jönköping tar dig till den lilla tätorten Burseryd. Näringslivet i orten består bland annat av Burseryds Bruk som tillverkar bandstål. Sedan 2014 ingår Burseryds Bruk i den amerikanska koncernen Signode Industrial Group.

Burseryds Bruk, numera Signode Industrial Group, grundades 1910 i en bruksort. Sedan 1995 är Burseryds Bruk amerikanskägda. Vid det andra uppköpet 2015 blev företaget del av Signode Industrial Group och en omfattande förändringsresa tog fart. Vi träffade Sanna Åqvist, HR-chef på Signode och diskuterade kompetensförsörjning i tider av förändring.


Plötslig personalförändring krävde snabb hantering  

I de sammanslagningar som skett på Signode har en gammal bruksmentalitet fusionerats med ett nytt framåtlutat sätt att tänka. Detta har lett till förändringar på personalsidan och i den lilla orten Burseryd är det svårt att hitta lokala talanger. Sanna Åqvist berättar.

– Rekryteringar tar lång tid då vi inte har samma flöde av högutbildade personer till lilla Burseryd. Periodvis är det svårt att få tag på folk och vi behövde göra något kvickt.

Sannas tyska kollegor föreslog att bolaget skulle ta in interimskonsulter på de positioner som var vakanta. De hade själva prövat formen förut, och med goda resultat. Signode satt i en svår sits med knapp tid att hinna lösa rekryteringar under uppsägningstiderna på ett par månader. Någon som kunde komma in med kort varsel och som dessutom varit runt och sett många företag framstod som en attraktiv lösning.

– Vi kan ibland känna att vi är kvar i ett omodernt tankesätt även om vi gärna vill framåt. Vi såg interimslösningen som en möjlighet att kvalitetssäkra de processer vi höll på med.

Trots en ambition att använda interimskonsulter för att bli mer framåttänkande menar Sanna att konsulterna i första hand tillsattes för att Signode skulle lyckas hantera det dagliga arbetet. Till exempel anlitades en interim HR-chef för att positionen var vakant under Sannas egna föräldraledighet. För att få ihop administrationen behövdes en interimslösning på plats i Sannas ställe.


Företagskultur – ett utbyte mellan organisation och konsult

När vi pratar om tillsättningen av en interimskonsult lyfter Sanna introduktionen som extremt viktig. Hon beskriver att även om interimskonsulter i regel är mycket kompetenta saknar de naturligt en organisatorisk förståelse kring hur kulturen på företaget fungerar. Enligt Sanna handlar inskolningen av konsulten till stor del om att visa vilka Signode är och hur organisationen utmärker sig.

– Det gäller att tidigt skapa en förståelse för hur kulturen ser ut och vilka visioner man har som bolag och överföra de mjuka värdena till personen som kommer in.

Anders Thor är den interima HR-chefen som tillsattes under Sannas föräldraledighet. Han håller med om att anpassningen till företagskulturen är viktig. Däremot ser han det som ett utbyte där organisationen också bör låta interimskonsulten vara med och påverka.

– En organisation måste vara öppen och ta till sig synpunkter av personen som kommer in. Annars tar man inte vara på interimskonsulten fullt ut. Det är en väldigt erfaren person som vet hur man förbättrar processer, arbetslag och kulturer.


Ett långt och utvecklande samarbete

Signode har till dags dato tagit in fyra interimskonsulter som alla pendlat eller bosatt sig tillfälligt i Burseryd. Utöver Anders Thor har de tagit in tre interimskonsulter på ledande befattningar inom ekonomi. Varje konsult har tillsatts av samma rekryteringskonsult, något Sanna lyfter som en viktig del i att hitta rätt konsult för organisationen.

 – Ett så långt samarbete med en rekryteringskonsult gör att personen på ett djupare plan förstår vad som fungerar i vår organisation. Det spelar förstås roll vad man har för kompetens på pappret men den mjuka delen är oerhört viktig.

Sanna beskriver att rekryteringskonsulten varit med i den löpande utvärderingen av konsulter och att man haft en kontinuerlig dialog i form av uppföljningssamtal.

– Rekryteringskonsulten har gjort mer än själva tillsättningen. I vårt fall har vi fått ett värdefullt bollplank i stunder då vi och interimskonsulten befunnit oss i situationer där vi behöver stöd.

Efter fyra interimskonsulter på plats i Burseryd ser inte Sanna hur företaget hade kunnat fortskrida verksamheten utan dem. Idag är de permanenta rollerna på plats, varav en av positionerna har fyllts av den interima resursen.

– Vi hade inte kunnat leverera till koncernen utan interimskonsulterna på plats. Tack vare dem har vi kunnat säkerställa en professionell överlappning och överlämning. 

 

Intervjuad av Natalia Ostuni Sener, Marknadsansvarig på Interim Search.

 

Läs mer om Interim Management.

Fler nyheter

Tommys första interimsuppdrag har varat tre år

Efter ett långt yrkesliv var Tommy Rosvall redo för nya utmaningar som interimskonsult i rollen...

Ute på uppdrag: Anders Kantola

Hej, Anders Kantola som gick in som interim Affärsområdes- och Försäljningschef på HiQ Internat...

Kompetensbehov fyllt på fyra dagar

Ledningsgruppen, med företagets Kommunikationschef i spetsen, mailade Maja om sitt tillfälligt ...

Har interimskonsulter snabbare till beslut?

En stor fördel med att vara interimskonsult är att man, i mindre utsträckning, påverkas av inte...

Interim Search rekryterar Mats Reidler

Interim Searchs senaste rekrytering heter Mats Reidler. Han kommer senast från Rejlers där han ...

Nå hållbarhetsmål med interimskonsult

Det finns nice to have och need to have. Kompetens inom hållbarhetsfrågor och hur man säkerstäl...

Interim Management, mer än bara ekonomi: interim biträdande Jurist

Det finns en uppfattning om att Interim Management bara löser roller inom ekonomiområdet. I ok...

Lyckas med långa förändringsuppdrag

Många konsulter väljer interimskarriären för att de vill jobba med förändringsledning som primä...

Interim Brottsbekämpare

”Branschen skriker efter brottsbekämpare” skrev Dagens Industri i förra veckan. Brottsbekämparn...

Behov av interimskonsult?

Testa oss - när det är bråttom och måste bli rätt

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.