Kund?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: 08-556 460 99

Email: [email protected]

HR-chefen: ”vi hade inte kunnat leverera utan interimskonsulterna”

HR-chefen: ”vi hade inte kunnat leverera utan interimskonsulterna”

interim management | 2018-11-21

En dryg timmes bilfärd från Jönköping tar dig till den lilla tätorten Burseryd. Näringslivet i orten består bland annat av Burseryds Bruk som tillverkar bandstål. Sedan 2014 ingår Burseryds Bruk i den amerikanska koncernen Signode Industrial Group.


Burseryds Bruk, numera Signode Industrial Group, grundades 1910 i en bruksort. Sedan 1995 är Burseryds Bruk amerikanskägda. Vid det andra uppköpet 2015 blev företaget del av Signode Industrial Group och en omfattande förändringsresa tog fart. Vi träffade Sanna Åqvist, HR-chef på Signode och diskuterade kompetensförsörjning i tider av förändring.


Plötslig personalförändring krävde snabb hantering  

I de sammanslagningar som skett på Signode har en gammal bruksmentalitet fusionerats med ett nytt framåtlutat sätt att tänka. Detta har lett till förändringar på personalsidan och i den lilla orten Burseryd är det svårt att hitta lokala talanger. Sanna Åqvist berättar.

– Rekryteringar tar lång tid då vi inte har samma flöde av högutbildade personer till lilla Burseryd. Periodvis är det svårt att få tag på folk och vi behövde göra något kvickt.

Sannas tyska kollegor föreslog att bolaget skulle ta in interimskonsulter på de positioner som var vakanta. De hade själva prövat formen förut, och med goda resultat. Signode satt i en svår sits med knapp tid att hinna lösa rekryteringar under uppsägningstiderna på ett par månader. Någon som kunde komma in med kort varsel och som dessutom varit runt och sett många företag framstod som en attraktiv lösning.

– Vi kan ibland känna att vi är kvar i ett omodernt tankesätt även om vi gärna vill framåt. Vi såg interimslösningen som en möjlighet att kvalitetssäkra de processer vi höll på med.

Trots en ambition att använda interimskonsulter för att bli mer framåttänkande menar Sanna att konsulterna i första hand tillsattes för att Signode skulle lyckas hantera det dagliga arbetet. Till exempel anlitades en interim HR-chef för att positionen var vakant under Sannas egna föräldraledighet. För att få ihop administrationen behövdes en interimslösning på plats i Sannas ställe.


Företagskultur – ett utbyte mellan organisation och konsult

När vi pratar om tillsättningen av en interimskonsult lyfter Sanna introduktionen som extremt viktig. Hon beskriver att även om interimskonsulter i regel är mycket kompetenta saknar de naturligt en organisatorisk förståelse kring hur kulturen på företaget fungerar. Enligt Sanna handlar inskolningen av konsulten till stor del om att visa vilka Signode är och hur organisationen utmärker sig.

– Det gäller att tidigt skapa en förståelse för hur kulturen ser ut och vilka visioner man har som bolag och överföra de mjuka värdena till personen som kommer in.

Anders Thor är den interima HR-chefen som tillsattes under Sannas föräldraledighet. Han håller med om att anpassningen till företagskulturen är viktig. Däremot ser han det som ett utbyte där organisationen också bör låta interimskonsulten vara med och påverka.

– En organisation måste vara öppen och ta till sig synpunkter av personen som kommer in. Annars tar man inte vara på interimskonsulten fullt ut. Det är en väldigt erfaren person som vet hur man förbättrar processer, arbetslag och kulturer.


Ett långt och utvecklande samarbete

Signode har till dags dato tagit in fyra interimskonsulter som alla pendlat eller bosatt sig tillfälligt i Burseryd. Utöver Anders Thor har de tagit in tre interimskonsulter på ledande befattningar inom ekonomi. Varje konsult har tillsatts av samma rekryteringskonsult, något Sanna lyfter som en viktig del i att hitta rätt konsult för organisationen.

 – Ett så långt samarbete med en rekryteringskonsult gör att personen på ett djupare plan förstår vad som fungerar i vår organisation. Det spelar förstås roll vad man har för kompetens på pappret men den mjuka delen är oerhört viktig.

Sanna beskriver att rekryteringskonsulten varit med i den löpande utvärderingen av konsulter och att man haft en kontinuerlig dialog i form av uppföljningssamtal.

– Rekryteringskonsulten har gjort mer än själva tillsättningen. I vårt fall har vi fått ett värdefullt bollplank i stunder då vi och interimskonsulten befunnit oss i situationer där vi behöver stöd.

Efter fyra interimskonsulter på plats i Burseryd ser inte Sanna hur företaget hade kunnat fortskrida verksamheten utan dem. Idag är de permanenta rollerna på plats, varav en av positionerna har fyllts av den interima resursen.

– Vi hade inte kunnat leverera till koncernen utan interimskonsulterna på plats. Tack vare dem har vi kunnat säkerställa en professionell överlappning och överlämning. 

 

Intervjuad av Natalia Ostuni Sener, Marknadsansvarig på Interim Search.

Fler nyheter

Marknadskoll
2017-11-19

Interim Management utvecklas i rasande takt. Inte bara ur ett kundperspektiv och att fler tar d...

Personal Branding
2018-08-26

Personal Branding är oerhört spännande. Framförallt eftersom det är så få karriärister som arbe...

Kontroll
2018-09-08

Interim Search samarbetar i varje interimsrekrytering med säkerhetsföretaget Actsec Group i syf...

Nyheter
2018-07-05

Nyttjandet av interimschefer är av ökande betydelse för företags konkurrenskraft. Den yrkeskate...

Arbetsmarknad
2017-08-18

När jag avgick som arbetsmarknadsminister 2010 var jag ålderspresident i EU: äldst i tjänst av ...

digitalisering
2018-11-06

Interim Search besökte Warpin Media för att lära oss mer om framtidens VR/AR och hur det kan an...

Utmärkelse
2018-10-12

Interim Search har i år blivit utsett till Superföretag 2018 av Veckans Affärer. För att kvala ...

Nyheter
2017-03-27

Ibland blir inte uppdragen som det var tänkt. Det kan handla om ändrade förutsättningar, person...

pressrelease
2018-12-06

Interim Search och Boston Consulting Group får förstärkning av Google Sverige och Boyden Execut...

Testa vad vi går för som leverantör!

Vi på Interim Search är vana vid snabba puckar. Tack vare ett mycket omfattande kandidatnätverk och att vi anpassat hela vårt arbetssätt utifrån de specifika förutsättningar som interimstillsättningar kräver kan vi leverera en kortlista på 48 timmar. Det är kostnadsfritt tills om/när ni anlitar någon via oss och vi kräver ingen exklusivitet. Välkomna!

  • Data & Sekretesspolicy
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hastighet

48h leveransgaranti

Säkerhet

Omfattande bakgrundskontroller

Låg risk

Inget krav på exklusivitet

Precision

Anpassad rekryteringsprocess

Stort nätverk

5000+ intervjuade konsulter

Specialisering

Uteslutande tillfälliga uppdrag

Egenutvecklade system

Stödjer egenutvecklad metodik

Kvalitetssäkring

VLS enligt ISO 9001

Anpassad metodik

Tillåter snabbhet och precision

Nöjdhetsgaranti

Ansvar för våra leveranser

Oberoende urval

Inga personer på bänken

Geografisk täckning

Tillsättningar i hela Sverige

Industriella experter

Nätverk av industrirådgivare

Rådgivning

Erfarna medarbetare

Branschoberoende

Heltäckande leveranskapacitet

Egna kanaler

Stark närvaro i sociala medier

Hållbarhet

enligt ISO 14001 och OHSAS 18001

Tillgänglighet

Jourtelefon för kunder 24/7

Uppdaterade

Fråga oss om de senaste trenderna

Kostnadseffektivitet

Inga uppstartskostnader

Etablerade

En av Nordens största aktörer

Telefon
Formulär
Journummer
Spontanansökan
Följ oss

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
[email protected]