Kund?

Kundjour

Är ditt företag i behov av en interimskonsult? Vi finns tillgängliga 24/7, 365 dagar per år.

Journummer: 08-556 460 99

Email: [email protected]

”häftigt att tillhöra promillen som lyckats bäst”

”häftigt att tillhöra promillen som lyckats bäst”

Utmärkelse | 2018-10-12

Interim Search har i år blivit utsett till Superföretag 2018 av Veckans Affärer. För att kvala in krävs att bolaget klarar de högt ställda kraven på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital fyra år i rad. Av Sveriges 430.000 aktiebolag uppfyller under en promille kriterierna.


Interim Search startades 2012 av Stefan Granqvist och Wictor Bonde med ambitionen att bli en ledande rekryteringsbyrå fokuserad på interim management. Företaget blev förra året utsett av Dagens Industri till Sveriges snabbast växande Gasellföretag inom personaluthyrning och Sveriges elfte snabbast växande bolag i samtliga kategorier. Under 2018 har Interim Search fortsatt sin tillväxtresa och beräknas växa +63%, från 77,8 msek år 2017 till 127 msek. Företaget har idag 15 medarbetare och tillsätter interimskonsulter över hela landet. Wictor Bonde är medgrundare, partner och kommersiell chef för Interim Search.

Att få Veckans Affärers utmärkelse som Superföretag känns fantastiskt roligt! Kriterierna är inte helt transparenta så det var inte väntat. Det känns onekligen otroligt häftigt att tillhöra promillen av svenska företag som lyckats bäst med lönsam organisk tillväxt.

 

Varför tror du att Interim Search lyckats fortsätta att växa ända sedan start?

Delvis har det nog med kultur att göra. Det gäller att hitta gemensamma mål för att alla medarbetare verkligen ska vilja vara med på en tillväxtresa och vara villiga att kämpa för att nå dit och vi satte tidigt strukturer som tillåter tillväxt. Jag skulle rekommendera alla entreprenörer att verkligen tänka till på vad som behövs för att man ska kunna hitta skalbarhet i sin affärsmodell. Som tjänsteföretag behövs ett kommersiellt erbjudande som löser viktiga problem för kunden, en modell och infrastruktur som gör det möjligt att växa med lönsamhet och rätt medarbetare att göra resan tillsammans med.

 

Vad betyder “rätt medarbetare” för dig?

Grundläggande vid rekrytering är att se till att ha ett stort urval av kandidater, en genomtänkt utvärderingsprocess och ett tydligt mål för vilka kompetenser och egenskaper som organisationen behöver. Man kan vända på det: utan ett bra urval så är chansen liten att rätt person finns bland kandidaterna, utan en riktig process finns ingen struktur att luta sig mot för att avgöra vem som potentiellt är “rätt” medarbetare och slutligen “you cannot score without a goal”.

I vårt fall utgår vi från en rad olika kriterier, bland annat våra ledord Enkel, Framåtlutad, Trygg. Gemensamt för alla medarbetare, oavsett om de jobbar mot kund eller inte, är att alla har en stark egen motor och hög energinivå. Det hjälper oss att fokusera på värdeskapande och inte lägga massa tid på detaljstyrning och att försöka få omotiverade personer på banan. Energi, vilket i sammanhanget betyder att man på eget initiativ tar tag i arbetsuppgifter och genomför dem, är en mycket viktig och till viss del underskattad parameter om du frågar mig. Det finns naturligtvis undantag, men skillnaden i IQ respektive EQ är ofta inte jättestor mellan personer som framgångsrikt gjort karriär i liknande positioner och företag. Energi, att i alla viktiga lägen ge sitt allt, har i min erfarenhet mycket större variation. Sen spelar självklart personlighet, ambitioner och ren kunskap en avgörande roll när vi anställer. Kanske viktigaste frågan av alla att ställa sig i en intervjusituation är “vill jag jobba åtta, tio, tolv timmar om dagen bredvid denna person?”.

 

Hur är det med din egen motivation, vad drivs du av?

Något som jag verkligen går igång på är att bygga ett företag som har stark påverkan på vad kunderna och konsulterna förväntar sig av oss som leverantör och samarbetspartner. Sätta en ny standard om du så vill. Vi verkar i en bransch med generell låg innovationsgrad där det mesta handlar om hur man förpackar tjänsten och mindre om det faktiska mervärdet man erbjuder kunden. Relativt små innovationer, som till exempel att vi utvecklat två unika garantier, en egen ansvarsförsäkring för interimskonsulter och att vi gör omfattande bakgrundskontroller, gör stor skillnad som övriga marknaden får anpassa sig efter. Sen tycker jag att vi jobbar med riktigt spännande tjänster där vi ofta hjälper kunden i en svår situation, problem som kunden prioriterar att lösa. När kunden är angelägen går det att driva processerna med fart, det gillar jag! Sen gillar jag helt enkelt att arbeta och känna mig produktiv, jag mår bra av det.

 

Slutligen, har du några råd till andra som funderar på att starta företag?

Startar man företag med tillgång till mycket kapital, vilket vi inte gjorde, så finns det utrymme att i början lägga en hel del tid på själva produkten eller tjänsten utan att bekymra sig för intäkter på kort sikt. Är man i det läge som Stefan och jag var 2012 så skulle jag först och främst rekommendera att starta ett företag där det är relativt nära till första affären. Lägg mycket tid på att utvärdera om det finns ett behov av ert företag innan du startar och ställ frågan “är det här rätt affärsidé för mig?”. Idéer finns det väldigt gott om. Det är roligt att spåna och komma på smarta lösningar, men glöm inte att en affärside kommer med en alternativkostnad. Jag är övertygad om att en riktig satsning kräver fullt fokus, så välj noga vad du ska lägga din tid på. Om du har höga ambitioner med ditt företag skulle jag rekommendera att du räknar med att det tar väldigt mycket tid och kraft så se till att förankra det på hemmafronten. Med rätt idé, förståelse för marknaden, en bra affärsmodell, energi och uthållighet kommer du långt!

 

 

Intervjuad av Natalia Ostuni Sener, marknadsansvarig Interim Search.

Läs mer om Veckans Affärers Superföretag här.

Fler nyheter

Högpresterare
2017-07-02

Det finns ett motsatsförhållande mellan att vara ung, hungrig och erfarenhet. Är man i början a...

Pressrelease
2018-04-30

Utmärkelsen Årets Förändringsledare 2017 har delats ut i Stockholm för tredje året i rad. Den h...

Nyheter
2018-07-05

Nyttjandet av interimschefer är av ökande betydelse för företags konkurrenskraft. Den yrkeskate...

Årskrönika
2017-01-19

Marknaden för interimskonsulter har dragit igång med en riktig rivstart. Själv spenderade jag å...

Intervju
2017-05-18

Han är finanspionjären som startade Nordens första Private Equity-företag, genomförde Sveriges ...

Upphandling
2016-08-22

Migrationsverket har utsett Interim Search som vinnare i den nyligen avslutade upphandlingen av...

Guide
2018-09-10

Sitter du fast i en anställning och vill söka dig till interimsbranschen men vill inte säga upp...

Media
2015-04-06

Chefer tillsätts allt oftare för kortare uppdrag. Det har bäddat för en rad snabbväxande bolag ...

Mental styrka
2016-06-02

Att prestera när det verkligen gäller är mentalt påfrestande i såväl näringslivet som inom spor...

Testa vad vi går för som leverantör!

Vi på Interim Search är vana vid snabba puckar. Tack vare ett mycket omfattande kandidatnätverk och att vi anpassat hela vårt arbetssätt utifrån de specifika förutsättningar som interimstillsättningar kräver kan vi leverera en kortlista på 48 timmar. Det är kostnadsfritt tills om/när ni anlitar någon via oss och vi kräver ingen exklusivitet. Välkomna!

  • Data & Sekretesspolicy
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hastighet

48h leveransgaranti

Säkerhet

Omfattande bakgrundskontroller

Låg risk

Inget krav på exklusivitet

Precision

Anpassad rekryteringsprocess

Stort nätverk

5000+ intervjuade konsulter

Specialisering

Uteslutande tillfälliga uppdrag

Egenutvecklade system

Stödjer egenutvecklad metodik

Kvalitetssäkring

VLS enligt ISO 9001

Anpassad metodik

Tillåter snabbhet och precision

Nöjdhetsgaranti

Ansvar för våra leveranser

Oberoende urval

Inga personer på bänken

Geografisk täckning

Tillsättningar i hela Sverige

Industriella experter

Nätverk av industrirådgivare

Rådgivning

Erfarna medarbetare

Branschoberoende

Heltäckande leveranskapacitet

Egna kanaler

Stark närvaro i sociala medier

Hållbarhet

enligt ISO 14001 och OHSAS 18001

Tillgänglighet

Jourtelefon för kunder 24/7

Uppdaterade

Fråga oss om de senaste trenderna

Kostnadseffektivitet

Inga uppstartskostnader

Etablerade

En av Nordens största aktörer

Telefon
Formulär
Journummer
Spontanansökan
Följ oss

Interim Search

Interim Search is a Swedish recruitment agency with one goal: to solve your temporary resource needs. We believe in specialization and therefore are focused on short to medium term needs of managers and specialists within Finance & Accounting, Human Resources and General Management.

We bring together a strong local presence with a highly developed network of Associated Consultants. This approach provides us with a comprehensive, up to date and unique network of Interim Managers and a quality assured recruitment process.

Our guiding principle for achieving mutual and long-term success is simple: Only when we have helped our clients achieve their goals, have we achieved ours. 
Please contact us for a confidential discussion.

Contact us: +46 (0)8-556 460 00
[email protected]